En ny dag

Idag har vi haft fullt upp nästan hela dan.

Vi har varit på sjukhuset och gjort en tredje ögonundersökning och även kollat höfterna hos ortopeden.
Det var inte en glad Ellie som ställde upp på ögonundersökningen. Tror jag det, det ser så otäckt ut. Först måste ögonen droppas två gånger, en timme innan själva undersökningen och sedan bedövas ögonen med ytterligare droppar. Sedan tar dom spadar för att hålla upp ögonlocken, och bara det ser nog otäckt ut och petar ögonloberna från sida till sida med en tops. Det dom gör är att kolla ögonbotten för att se att blodkärlen växer och har vuxit som dom ska bla. Och det hade dom gjort så nästa ögonundersökning sker vid ettårs åldern och som alltid görs för att kolla ev. brytningsfel och skelning.

Nästa undersökning skulle ske kl 14 så då hade vi drygt 3 timmar till godo så vi begav oss ner på stan där jag köpte lite skivor för att bränna och bodysar och strumpbyxor till Ellie, sedan tog jag och Anton oss en matbit på Queens.

Hos ortopeden visade det sig att vi inte var dom enda med bebis för att göra undersökning. Jag tror dom samlat alla bebisar till en och samma dag för det var många mammor och pappor och bebisar i väntrummet. Undersökningen gick relativt smärtfritt förutom att Ellie började bli hungrig. Med hjälp av ultraljud kunde dom konstatera att allt såg jättebra ut. Skönt!
En sak mindre att tänka på. Nu är det bara hörslen och hjärtat kvar.

I förrgår var Matilda och Jonas förbi. Det var väldigt roligt att träffa dom då det var ungefär ett år sen sist vi träffades. Ellie fick en jättesöt stickad klänning, två par strumpor och ett par häftiga rosa solglasögon som kan komma väl till hands nu när våren nalkas ;)

Och på lördag kommer min kära gravida lillasyster hit med karl ;) Det ska bli så kul att träffas och jag kommer nog att mysa med Susannes mage till hennes förtvivlan ^^
Jag längtar!

Näe nu ska jag mysa med lillan och titta på lyxfällan :)


<3


Uppdatering

Jag tror jag har börjat komma in i livet som mamma nu.
Om dagarna gör vi inte så mycket, än så länge. Det blir mest att vi myser tillsammans, tittar på film. Ellie gör som alla andra bebisar gör. Äter, sover kissar och bajasr ;P
Men hon blir mer och mer vaken. Just nu ligger hon här bredvid mig, insvept i sitt Nalle Puh täcke och är så oerhört fin och fridfull, som bara ett barn kan vara, hon kikar upp lite då och då för att sedan stänga sina söta ögonlock.



Att vara kär och förälskad trodde jag att man mest kunde vara i sin partner. Men jag är verkligen upp över öronen förälskad i detta lilla knyte. En sådan kärlek visste jag inte att man kunde inhysa. Och då kan jag tänka: Gud vad min mamma måste älska mig och alla mina syskon. Jag kan nu förstå all den kärlek som har legat bakom allt. Jag kan nu förstå varför hon aldrig har gett upp inte ens när det varit som mörkast.
Fast samtidigt slår det mig att det är inte alla mödrar eller föräldrar som drivs av denna kärlek. Det finns dom som gett upp om sina barn förlänge sedan. Föräldrar som inte verkar bry sig, som lämnar sina barn vind för våg. Det är för mig helt obegripligt. Man ska aldrig ge upp om sitt/sina barn men det finns allt för många som gör det. Och det tycker jag är så oerhört sorgligt. Lika sorligt när en förälder inte kan sluta dricka eller använda andra droger för sitt/sina barns skull. Lika sorgligt och förfärligt när en mamma eller pappa slår sina barn. För mig helt obegripligt...
Nog om detta.

Förra veckan var jag i Övik och hälsade på. Som vanligt är det alltid lika skönt att få komma hem till mamma och träffa syskonen. Jag och Ellie tog bussen på tisdagen. Det var lite pirrigt men busschaffisen var trevlig och hjälpsam och nu vet vi ju hur det funkar tills nästa gång vi beger oss till Övik.
Anton åkte på onsdagen, han skulle ta bort baslådan ur skuffen (som han egentligen skulle ha gjort a looong time ago ;P) för att göra plats för barnvagnen.
Roda fick för första gången träffa Ellie och han satt och höll henne som han inte gjort annat ;)
Vi tog det mest bara lungt. Jag kände mig nästan helt överflödig då jag hade en massa "barnvakter" som tog hand om Ellie. Jag var mest en matbehållare ;P


Kusinmys. Dom är för söta mina favorittjejer <3

Jag passade på att förnya min garderob lite då jag av någon outgrundlig anledning har vuxit ur de flesta kläder i min garderob ^^ Det krävdes en graviditet för att jag äntligen skulle få gå upp i vikt. Nu hoppas jag bara på att jag får behålla detta hullet också.
Jag, Anton och Ellie var också och hälsade på Emma och Alicia. Det var drygt ett halvår sedan vi  träffade varandra sist. Alicia har blivit en stor tjej och så himla lik sin far!
På lördagen sa vi hejdå till mamma och co och åkte till Bjurholm och hälsade på Antons mamma och pappa och farbror André. Det var första gången André träffade Ellie också, och det första hon gjorde nar hon kom i hans famn var att dra iväg en rejäl brakare, "Tjenare" liksom ^^
Så åkte vi hem på söndagen och här sitter vi nu. Anton och Ellie ligger och sover ikapp på soffan ^^
I morgon ska vi till sjukhuset för att kolla ögonen och till ortopeden för att kolla höfterna på lilla tjejen.

Nu ska jag fortsätta bränna lite filmer :)


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0