En liten update

Tänkte ge mig på en liten update om läget.
Vi är just nu mitt uppi en flytt. Vi var och besiktade lägenheten igår och fick även nycklarna till lägenheten så nu är det frittfram för oss att flytta in.
Äntligen!
Just nu känner jag mig som en hoarder (ok där tog jag i och överdrev en smula), men lådor upptravade på varandra runt om i lägenheten har vi och sopsäckar fyllda med kläder... ja, en slags ordnad kaos kan man väl säga.
Så nu flyttar vi hela lasset (tur att Anton har stora starka vänner ;)). Känns ganska skönt att vi bara flyttar några lägenheter bort.
Snart kommer även staketet upp och vi ska få ny kyl och frys nu i höst.
Najs!
Vi kommer nu att vara utan internet några veckor. Jag klarar mig fint, jag har mer än hälften av Sagan om Isfolket kvar att läsa. Värre lär det väl bli för Anton ;P
Men det är bara nyttigt för oss båda att vara utan internet.

I tisdags fick jag äntligen bevittna när Ellie rullade runt från mage till rygg, inte en utan två gånger på rad, även Anton fick bevittna det hela. Ellie såg lika förvånad ut båda gångerna med vad hon åstakommit. Och jag skuttade runt och applåderade som en annan fåne xP
Nya ljud upptäcker hon för var dag som går nästan och just nu är fötterna hemskt intressant och att suga på överläppen är väldans roligt och när hon är lite småtrött så håller hon på med högra örat så det blir alldeles rött.

Kan tillägga att mjölkpaketen är borta och idag ska akvariumet rengöras så nu slipper jag ha dåligt samvete för sniglarna som huserar i pölen på botten >.<

Här ska flyttas!

Ha det gott!

Husdjur kvar

Vi har inte rengjort akvariumet ännu, det är fortfarande lite lite vatten och grus kvar.
Igår kväll tittade jag lite närmare på det och till min förvåning så ser jag att vi fortfarande har några husdjur kvar, sniglar rättare sagt. Jag räknade till 3-4 st.
Jag fann mig snart fylla i lite mer vatten i akvariumet.
I hela friden varför?!
Sån är jag antar jag...



Att tillägga...

... på tal om ingenting.
Påsarna med mjölkkartongerna står fortfarande lika snyggt uppställda ute i hallen....
Vad är det med dessa karlar?!

Spöket Laban



Idag har jag och Ellie badat i badkaret. Ellie tycker det är hemskt roligt att köra ner armarna i vattnet allt vad hon kan så det skvätter över halva badrummet. Det bekommer henne inte att hon får vatten fulla ansiktet själv.
Hon har sovit mycket idag, vet inte om det bara är en period eller om det kan vara någon "biverkning" från sprutorna hon fick igår.
Hoppas bara att hon sover lika bra inatt också.

A a attans!
Nu gick ena lampan i stora vägglampan.
Tidigare i veckan så smällde det och small i fönsterlamporna. Jag trodde det var blixten som hade slagit ner för det lät i både högtalarna och datorn tvärslocknade allt på samma gång. Men efter att ha suttit i fönstret i en 20 min utan att vare sig höra åskan eller se någon blixt vågade jag slå igång datorn igen.
Båda glödlamporna pajade men datorn och  högtalarna fungerade alldeles utmärkt.
Visst finns det ju en logisk förklaring till det men med min fantasi så kan det vara vad som helst :P

Efter det att jag blev gravid så har jag blivit löjligt mörkrädd när jag är själv (där får jag för alla skräckisar och thrillers jag sett, för att inte tala om Det Okända) och igår hade jag världens bestyr när jag skulle lägga mig.
Av någon outgrundlig anledning så är låset på dörren borta in till sovrummen (har varit så sen vi flyttade in) och istället gapar det ett stort hål ovanför handaget (men man kan fortfarande låsa om man vill med sax el. dyl.).
Jag har några regler för hur det ska vara när jag sover ensammen.
Alla garderobsdörrar måste vara stängda.
Minst en lampa måste vara tänd och tv:n likaså.
Det måste vara släckt ute i hallen för annars så kanske jag kan skymta skuggan av ben eller annat läskigt i glipan under dörren.
Och igår kom ett nytt hot upp. Hålet i dörren.
Där kan ju läskiga andar titta in eller någon psykopat med en jättestor köttkniv (här gäller rationellt tänkande på hög nivå... som om ett spöke inte kan gå igenom en stängd dörr ;P ).
Så jag hittade ett slängt litet snickerspapper som jag kunde täcka för hålet med, men så är det flera mindre hål runtom det större hålet så jag högg tag i några av Ellies kläder, kilade fast dom i handtaget så att dom täcker hela hålet.
Inte förrens då kände jag att jag kunde slappna av och sova, tills jag upptäckte att jag inte hade med mig mobilen in i sovrummet. Så det var en väldigt kvick Sofie som steg upp, tände lampan i hallen och kilade ut i tvrummet för att hämta mobilen och sedan kvickt tillbaka till sovrummet igen.
Mobilen är ju ett måste att ha nära till hands utifall det händer något så kan jag alltid ringa Anton på jobbet :P
Jag ser alltid för mitt inre ett sånt där läskigt barn a la The Ring som går sådär ryckigt och hemskt >.<
Näe, det är inte så roligt alla gånger att ha en livlig fantasi ;P

Nu måste jag gå och tända övriga lägenheten och gå på jakt efter fungerande glödlampor!

Ha det gott!




Have you ever seen the rain?

Regnet det bara öser ner. Sitter här småblöt framför datorn efter att ha varit och handlat lite och fick för första gången inviga regnöverdraget till vagnen. Jag tror Ellie fann droppandet lika mysigt som jag så hon slocknade nästan omgående.
Jag har köpt en massa morötter och ärtor och majs så jag kan laga lite smakportioner till trollet.
Fan.
Glömde bananer... Får fara och köpa det i morgon istället.
Jag kunde inte hålla mig från att köpa en ny Festis jag inte smakat tidigare, päron och kiwi.
Mycket god!

Idag var nog jag och Anton dom stoltaste föräldrarna i världen. Vi var på BVC för att Ellie skulle få sina två sprutor. Men då läkaren inte var där så kunde hon inte få båda sprutorna samtidigt. Anton fick hålla i henne denna gång, lite smånervösa var vi båda två.
Men Ellie förvånade oss alla tre. Inte ett pip gav hon ifrån sig när hon hade fått sprutorna. Barnmorskan berättade att aldrig i hennes karriär hade någon varit så snäll som hon när dom fått sprutor. Inte när hon givit dom själv.
Jag och Anton strålade ikapp och kände oss sådär lagom malliga ;P
Hon har blivit så stor våran tjej. 6 716 gram väger hon nu och är hela 64 cm lång. 6 månader och 3 veckor gammal, liten börjar bli riktigt stor.

Pratade med mamma på telefon och då kom det här med Antons fort av mjölkkartonger på tal. Han har ännu inte tagit reda på dom och efter att ha pratat med mamma så insåg jag att flugorna kan ju leva gott på dom där kartongerna och nog för att jag tycker om djur, men flugor kan jag leva utan (har fortfarande invasionen av bananflugorna  för färskt i minnet).
För att inte tala om vad surt det luktar...
Anton - Näee, det luktar ju inte surt!
(Nä, nä, det kan inte vara så att dina näsborrar är så van vid lukten nu att de inte ens registrerar doften av sur gammal mjölk...)
Så nu har jag tagit saken i mina egna händer. Ska man få något gjort så får man göra det själv.
Men man vill ju inte att dom ska tro att om dom väntar tillräckligt länge så gör någon annan (läs: Sofie) det, utan gå ut och slänga skiten får han göra själv!
Det står nu så fint ute i hallen tills han kommer hem :P (kanske tillochmed ska skriva en fin liten lapp till honom ^^)




Ha det gott!

Sådan far...




Likheten är slående ^^ (däremot vet jag inte varför det till synes ser ut som att Anton har den största pärnäsan i mannaminne, kanske han har det... bara det att jag blivit van den ;P )

Go' Natt!





Bland kläder och mjölkkartonger

Idag när vi kom hem från affären så ser jag att en av grannarna i grannhuset har tejpat för fönstrerna med svarta sopsäckar.
Lite läskigt och misstänksamt tycker jag...
Jag menar, varför tejpar man annars för fönsterna med sopsäckar om man inte har något att dölja!?
Kanske är han (mina fördommar säger mig att det är en han) en gravt kriminell knirkare som odlar cannabis och vill inte att någon ska få nys om det, eller kanske nått ännu värre o.O
Självklart blir man ju nyfiken också låter jag fantasin flöda och då blir det ju alltid det värsta.
Kanske det bara är en ovanligt blyg person... men på andra våningen...?
Hmmm...

Här hemma är det mesta i en enda röra. I sovrummet ser man inte längre golvet för alla kläder, i köket kan man tro att Anton byggt ett fort av mjölkförpackningar och i tvrummet är det flyttkartonger och annat smått och gott.
Man orkar liksom inte ha sån ordning när man ändå ska flytta. Men kläderna ska åtgärdas snarast möjligast, dom åker ner i tvättsäcken för att sedan tvättas och förpassas till säckar inför flytten.
Jag har redan bett min kära sambo att ta ta reda på mjölkförpackningarna som ska källsorteras, men när det blir är en annan femma...
Om vi har tur får vi börja flytta redan nästa vecka.
Varje gång vi går förbi lägenheten kan jag inte låta bli att titta och fantisera om hur fint jag ska göra det där ute. Jag såg att dom har grävt upp dom fula buskarna i rabbaten. Det är bra så slipper jag göra det ;P
Skulle vilja plantera något fint där, men vet inte vad, en syrénbuske skulle jag vilja ha någonstans och ett litet jordgubbsland ^^

Ellie fortsätter vägra rulla över på rygg. Det kanske mest var en tillfällighet att hon gjorde det den dagen, kanske dröjer det ytterligare innan hon blir medveten om att hon kan göra det.
Hon har sovit bra idag. Det är skönt så man slipper det där tröttgnället hela dagen. Men jag ska å andra sidan inte klaga.
Ända sedan vi fick ta hem henne har hon sovit så bra på nätterna så man har alltid känt sig mer eller mindre utvilad när hon vill kliva upp på morgonen. På dagarna är man ju ändå vaken men det kan tära på en ändå. Man får så lite gjort, särskilt nu när vi ska packa inför flytten.

Ska försöka göra lite nytta nu när hon sover.


Ha det gott!




Vardag


Jag har ju nästan lite komplex då jag inte alls tycker att min blogg är nå vidare rolig eller värst intressant, smart, eller poetiskt.
Men sen kom jag på mig att det beror nog till största delen att jag just inte är så där begåvat rolig eller så värst intressant, smart eller poetisk ^^
Jag är mest bara... jag.
Men jag kan ju inte låtsas och hitta på saker för att det ska verka mer intressant än vad det är.
Eller?
Sen så skriver jag ju denna blogg mest för mig själv, nära och kära.
Så shit the same, egentligen.
Nångång måste ju även jag växa upp, mogna på och sluta jämföra mig med alla andra och tycka synd om mig själv >.<

Tidigare har jag skrivit hur jag inte skulle låta min dotter titta på tv när hon är så liten osv.
Där har jag frångått mina princper med kilometrar. Inte för att jag låter henne sitta framför tv:n dagarna i ända. dum är jag inte. Men däremot när hon går in stenhårt för att vara Gnälliga Ellie, när hon är så övertrött att hon mest bara skriker och inget fungerar, förutom att gå och kinka och bära på henne (vilket man skulle få göra dagarna i ända om hon själv fick bestämma), då brukar jag låta hon få ligga där och titta på tv. Det brukar vanligtvis ta mellan 2-10 minuter sen ligger hon som en slagen hjältinna och sover och mamma och pappa kan vila ut för en stund.

Jag har det som allra tråkigast när Anton har sin jobbarvecka, särskilt när han jobbar eftermiddag (kl: 16-03).
Så här har vår dag sett ut i låånga drag (tidsuppfattning finnes ej efter uppgång):

Klev upp kl:09 efter att Ellie väckte mig med sitt joller, oklart hur länge hon legat vaken.
Tömmer blåsan och byter blöja. Låter henne ligga nakenfis en stund.
Ellie kissar ner sängen (tänker för mig själv att det tar jag reda på sen).
Gör iordning lite banangröt åt Ellie (tänker att frukost fixar jag själv sen nångång).
Lägger Ellie på mage i babygymet och vakar som en hök i förhoppning att jag ska få bevittna när hon rullar på rygg. Ellie stenvägrar.
Ammar och lägger henne för att vila en stund. Det går ca: 15 min sen vaknar hon och tror sig vara jätte pigg.
Vi busar och leker i babygymet (fortfarande vägrar hon att rulla runt).
Ellie börjar bli lite kinkig. Anton kliver upp och tar reda på dottern.
Själv börjar jag packa i den tredje flyttlådan, tre flyttlåder på två dagar, sakta men säkert!
Går och fixar stoppet i badkaret som varit igengeggat med alger sen i måndags då Jim var här och hämtade fiskarna (mys!).
Ellie somnar igen och sover i ca: timme.
Anton och jag bestämmer oss för att ta oss en Subway macka, salladsdieten har han slopat för länge sedan >.<
Åker in till stan med en skrikig Ellie i baksätet men uppför sig exemplariskt medans vi äter oss någorlunda mätta och belåtna. Väl hemma blir Ellie gnällig och grining igen(börjar misstänka att hon ställer in sig hos folk ;P).
Anton åker på jobbet, tillsynes lättad :P
Roar Ellie efter bästa förmåga = inte lätt när hon sätter den sidan till.
Anton kommer hem några timmar efter att han börjat. Han bestämde sig för att ta ett ofrivilligt dopp ner i saltlaken.
Jag skrattar, och skrattar... och skrattar.
Jag har tur och får en puss innan han åker igen med torrare underkläder.
Sätter igång Törnrosa medans jag försöker vagga Ellie till sömns i korgen. Hon somnar och sover lagom tills Törnrosa är slut.
Gnäll, buss, amning, blöjbyte, bära, sova osv osv.
Det är vår dag hittills.
Förtillfället sitter hon i babysittern och tycker att jag är förfärligt tråkig. Nog bäst att jag tar reda på det lilla bustrollet.

Ha det gott!


En trött Ellie hemma hos momma.






Regn, regn, regn

Det har regnat hela dagen idag. Så trist...
Har suttit och kikat lite på bloggar och vissa avundas jag. För en del människor kommer det så naturligt att kunna skriva så bra, så roligt...smart och spontant.  Till synes utan ansträgning.
Om jag skulle försöka mig på det så skulle väl det ta en halv dag att få ihop ett sådant inlägg. Och alla är vi ju olika (tur är väl det i mångt och mycket). Men jag önskar också att jag hade den begåvningen...
Men å andra sidan är det mycket man önskar sig här i livet.

Idag var det meningen att jag skulle börja packa lite smått inför flytten medans min sämre hälft är och jobbar, men än har det inte blivit av. Jag har istället tittat på film och myst med Ellie.
Hon växer och frodas den lilla damen. Blir allt duktigare och upptäcker mer av världen dag för dag.
Nu kan hon dra sig upp till stående när man håller i henne, för några veckor sedan var det knappt att hon ides dra sig upp till sittandes ;P
Hennes viskande har ersatts av joller och kattjam. Hon låter verkligen som en kattunge som fastnat med svansen i dörren >.< Men det är mest när hon är less och vill ha uppmärksamhet.
Och hon har blivit så duktig på att försöka få tag i saker med händerna. Och när hon väl har fått tag i det hon vill ha far det så klart rätt i mun. Än är det trixigt att få tag i saker men hon har lyckats få tag i mommas glasögon ett par gånger då vi var i Övik ;)

Håret måste jag ha uppsatt för när hon fått tag i håret är det inte lätt att trassla ut det från hennes järngrepp. Jag kan inte påstå att jag är håröm men jäklar vad ont det kan göra när hon får tag på en toffs. Och sen får man spendera en 10 min för att få bort allt hår ur hennes näve medans hon kämpar med att få in samma näve i munnen.
Hon kommer garanterat att hosta upp hårbollar här snart.
Något annat hon blivit duktig på är att sitta. Än är hon för rund om baken för att sitta själv men det är inte långt ifrån nu.
Och som jag skrivit tidigare har hon ju börjat få smaka lite fast föda också. Hon tycker att det är hemskt spännande och gott. Hittils har hon fått smaka på banan, kokta morötter, gurka, potatis, melon och banangröt. Nu gapar hon så fort hon ser skeden börja närma sig munnen.
Och i och med att hon börjat få lite smakisar så måste hon såklart sitta med vid bordet då jag och Anton äter annars blir hon förbaskad. Tur att vi köpte en barnstol när vi var på IKEA i Sundsvall förra veckan.
Idag var jag med om att inte vara med om en sak till mitt stora förtret.
Jag hade lagt Ellie på magen i babygymet och gick för att hämta hennes prasselbok, jag var borta i några sekunder och när jag kom tillbaka så låg hon där på rygg och lekte med spökena som dinglar där ovanför.
Hon hade lyckats vända sig från mage till rygg för första gången och såklart missade jag det!
För en annan kan det kanske tyckas som ingenting, men iallfall för en förstagångsmamma så är det rätt stort. Ett steg i utvecklingen.
Under dagen så har jag lagt hon på magen flera gånger bara för att få se henne göra det igen men såklart så vägrade hon ;P
Nåväl det kommer fler gånger! Innan jag vet ordet av så har hon väl benen fulla av spring

Jim och Emelie har varit här och hämtat fiskarna som vi hade. Så nu står akvariumet tomt. Men det lär väl inte dröja alltför länge tills det fylls upp med vatten igen och nya flyttar in...
Jag försöker att leva utan några djur, men det är svårt.
Först var det kissarna, Baggis och Lillen eller Bagheera och King Louie som dom egentligen hette. Men pga av Antons allergi kunde vi dessvärre inte ha dom kvar så en vänlig dam i Bjurholm förbarmade sig för dom små liven.
Sen kom råttorna som Jim och Emelie erbjöd. Och jag som inte kan säga nej och tyckte det skulle vara väldans roligt med råttor sa ja. Anton däremot var inte lika entusiastisk. Liket ett litet barn tjatade jag på honom tills han gav med sig.
Men när tre råttor snabbt blev 10 så var det inte lika roligt längre och Jim var vänlig nog att ta dom tillbaka.
Och sen kom fiskarna som nu också har hittat hem hos Jim. Han skulle nästan kunna ta inträde hem till sig, så mycket djur som han har ^^
Hundar, råttor, ormar, ödlor, fåglar, fiskar, mittemellan...

Näe nu är det hög tid för mig att gå i säng. Ellie har fallit ifrån för längesen ^^

Ha det gott!

Surströmming och husvagnsliv

Så har det gått ytterligare utan uppdatering.
Det är svårt när det är sommar och mycket som ska hinnas med medans solen fortfarande skiner så det här med att kontinuerligt uppdatera och skriva i bloggen blir svårt.

Kan börja med veckan som varit.
Det kändes så konstigt på ett sätt att komma hem efter att ha varit i Övik så länge. Rastlösheten började krypa sig på.
Så i torsdags åkte vi till Lycksele för att hälsa på Ellies farmor och farfar i deras husvagn som dom har på campingen. Gammelfaster Lollo var också där.
Första dagen erbjöds mest åska och regn men det kan vara nog så mysigt när man sitter i en husvagn eller förtält. Vi hann grilla innan regnet kom så vi avnjöt det i strilande regnets ljud i förtältet.
När regnet avtagit och solen återigen började titta fram gick vi runt campingområdet hela gänget.
Dagen därpå sken solen men det blåste en del.
Jag, Anton och svärfar åkte runt Lycksele en stund och for för att handla. Anton, jag och Ellie skulle bli själva på kvällen då svärfars och Lollo skulle åka till Åsele och se Larz Kristerz, så vi köpte hem lite gotta. Ostar, kex och vindruver bla.
Den dagen bjöds det även på surströmming till min och Antons stora lycka.
Så gott, så gott, så gott!
Resten av kvällen spenderade vi med att spela yatzy, promenader och mys.
I går begav vi oss till Lycksele Djurpark. Efter ca en timma dog batteriet till kameran men vi fick några bilder på björnarna, rävarna och vargarna samt en filmsnutt när dom matar vargarna.
Det var en kanonfin dag med mycket sol och folk.
Ellie var så nöjd hela vistelsen och fick vara lite närgången med björnungarna (så närgången man kan på en djurpark med stängsel och allt).
Summa sumarum så var det en lyckad vistelse i Lappland och Lycksele.
Nästa gång blir det Salusand. Svärfar Nisse hade tänkt ställa husvagnen där så att vi kan bo där under några dagar.

Måste nu få i mig något att äta!
Återkommer med mer uppdatering.

Ha det gott!

Åter i Umeå

Efter nästan mer än tre veckor i Övik är vi återigen i Umeå. Det har varit härligt att fått vara hemma, och så roligt att få återse Susanne och Daemon och få lära känna nytillskottet Roky.

Återigen var det ett tag sen man uppdaterade här. Vi har hunnit med äventyr i ösregn och njutit av paradiset i Graninge.
För andra gången fick Ellie träffa sin gamm-momma och gamm-moffarn, även Kerstin på Galantmyra var vi och hälsade på. Jag tycker om att gå omkring i Graninge och höra mamma och momma berätta om sina minnen om Graninge och Galantmyra. Försöka föreställa sig hur allt var och såg ut då när det var mer liv och rörelse med kor och kreatur som betade i skogen. Ljuden, lukten, luften. Om man ändå kunde åka tillbaka i tiden, om så bara för en stund...

Anton badade alla dagar vi var där. Jag hade nog gjort det också om det inte hade varit för att jag ammar Ellie. Vill inte riskera att åka på något.
Vi hade lite tur med vädret för på lördagseftermiddagen så sprack det upp och lyste upp bruket.
Vi var och plockade smultron och gick med barnen i skogen.
Vi var ner till Ida och co och spelade spel och hade löjligt roligt med vindruvor.
När man är i Graninge behövs definitivt inga rusiga drycker för att man ska ha roligt.
Det var helt enkelt en kanonhelg i Graninge.

Får ta och uppdatera lite mer sen om de gågna veckorna i Övik.
Nu ska jag vara lat med Anton i soffan.

Ha det gott!

Update

Dags att åter uppdatera lite. Passar på medans bebis ligger snällt och innan jag hoppar i säng.
Susanne med familj är ju som sagt här. Så härligt att ha dom "hemma" igen. Lilla Roky är så vannsinnigt söt.
Vi har mest bara umgåtts, gått på stan, spelat kort. Grabbarna har varit ute och spelat basket osv.
Jag har gått och blivit blond och Susanne har inget hår kvar >.<
Blekning, på blekning, på blekning + permanent = inte bra för hår.
Men vacker är hon ändå!

Igår hade vi namngivelsefesten. Många nära och kära kom. Barndomsvännera Ida och Lena kom samt Idas mamma Ingela och lillebror Eje.
Superkul!
Återse gamle far fick man också, första gången Ellie träffade sin morfar. Men som alltid så finns det för lite tid så vi hann inte se så mycket av pappa som jag ville. Men vid det här laget bör man ju vara van.
Känner mig alltid så dum och bortkommen i han och hans familjs närvaro. Vet aldrig vad jag ska säga och när jag säger något så låter det så dumt i mina öron att jag bara önskat att jag hållit mun.
Nåväl...
I övrigt var det en kanondag, det trista vädret till trots. Ellie fick vandra i mången famn, vilket hon nog inte hade något emot.
Antons familj fick för första gången träffa min familj och det var nästan som en enda stor familjefest ;P
Ellie höll tal där emellan när vi läste upp dikter och Sandras skönsång.
Hon låter mest hela tiden nu, den lilla damen. Gnälliga Ellie är hennes nya smeknamn ;)
Anton har åter åkt hem till Umeå medans jag stannar kvar ytterligare. Vi ska förhoppningsvis åka till Graninge någongång i veckan så då kommer han igen. Han ville passa på och umgås med sin bror som är hemma och hälsar på.

Sovdags! Lilltrollet har redan fallit ifrån på madrassen.

Ha det gott!





Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0