50


... Till beräknad förlossning. Det känns märkligt, overkligt och spännande att det är så pass "få" dagar kvar.
Jag har varken tänkt eller förbrett mig nämnvärt för dagen D.
Jag tror det har mycket att göra med att jag inte vill få en massa förhoppningar och särskild bild av förlossningen som jag hade sist. Då var jag så otroligt besviken och kände mig misslyckad då inget blev som jag trott, hoppats på eller föreställt mig. Så jag tar det mer dag för dag, fortfarande hoppas jag på en vaginal förlossning men det är inget jag tar för givet att det blir. Det får gå som det går helt enkelt. Huvudsaken är att pyret är frisk och mår bra och nu är jag ju också så pass långt gången att om bebis bestämmer sig för att komma nu så är det inga två månader på sjukhuset iallafall, förutsatt att bebis mår bra.

Pratade med Anton igår och huset är nu utstädat så om vi vill får vi börja flytta in lite grejer :D
Men innan dess vill jag nog måla om och tapetsera först och på måndag ska vi till banken.
Pirr i magen!

 

 



Back to bävern

Jajemen! Jag tog med mig lillebror och trollet till Bjurholm (bjur är det fornsvenska namnet på bäver om det var någon som undrade över rubriken :P), svärfar Nisse hämtade upp oss och kvar lämnade vi Anton som måste jobba hela helgen.

Birgitta var inte sen att sätta bror i jobb och ut gav dom sig på råttjakt. Det är otroligt vad mycket råttor det har varit i år och deras gräsmatta ser ut som ett mindre slagfält med en massa hål. Dom hällde i karbid i hålen, vätte och fyllde med jord. Jag hoppades nästan att få se någon råtta flyga i luften då karbid tillsammans med vatten blir väldigt explosivt, men allt gick vägen och nu är det bara att hoppas att gnagarna flyr fältet eller dör :P

I dag är det midsommar och här har det regnat hela dagen... Riktigt trist men vi ska väl ta oss till hembygdsgården senare och se om dom har någon midsommarstång att dansa runt iallafall. Senare kanske vi far i väg och fiskar och sen blir det grillning, regnet till trots.

De va de de!

Glad midsommar alla!


Ellie från i fjol sommar.



v.33

Igår gick jag in i v.33... Vecka trettiotre!
Jag har nu gått ca: 3 veckor längre än vad jag gjorde med Ellie och bebisen i magen ska nu väga ca: 2000 g, Ellie vägde 1634 g när hon kom.
Om en vecka har jag passerat ännu en milstolpe jag satt upp. Men bara för att Ellie kom ut 10 veckor för tidigt stannar nog det här pyret två veckor extra istället ^^

Mina sammandragningar känns lite mer nu också. Men jag vet inte om det är något jag behöver oroa mig för. Ena dan' kan dom komma flera gånger medans det kommer några enstaka andra dar'. Eftersom jag inte kände mina värkar med Ellie har jag inget att jämföra med... Men jag litar på min magkänsla och så länge jag inte blöder känner jag mig rätt lugn. Men det skulle vara rätt typiskt om förlossningen skulle sätta igång mitt uppe i flytten :P


Bebisen ligger allt som oftast på så vis att magen bli alldeles sne ♥


Magbild i v.33 (32+1)


Den 6/7 ska vi åter till BM. Har man tur kanske pyret redan fixerat sig då.

Nu ska jag spela en liten vända Super Mario Bros Wii med lillebror!



Gagis

Tidigare i kväll frågade jag Ellie om hon skulle på dagis i morgon. "Jaa!" blev det självklara svaret. En stund senare kom hon till mig "Mamma, gagis Sosan." (Sosan = Yosan, hennes bästis på dagis ♥), och redo att gå:


Nattlinne, mammas skor och "gockan".





Ibland är hon bara för mycket! Så mycket härliga saker hon har för sig och säger, man vet inte riktigt vart man ska "hä" sig. Man smälter ihop till en pöl. Och ibland undrar jag om man kan älska någon för mycket, för just så känns det ofta när det gäller denna trollunge. Även fast hon dagligen går en på nerverna och man bara vill försvinna för en stund så gör hon något eller säger något alldeles underbart och irritationen är som bortblåst.

Oftast när jag tar mig tid och sätter mig vid datorn så kommer hon snabbt som ögat och säger "Mamma, bäbä tilla la!", vilket betyder att hon vill lyssna på Bä bä vita lamm. Eller så är det "binka stjärna" eller "acka dej" (= Blinka lilla stjärna och Lilla snigel) som hon vill lyssna på ♥



Igår var vi och spelade minigolf. Jag oroade mig över att det skulle börja regna men det klarade vi oss ifrån. Dock förlorade jag ganska så stort. Skitspel :P
Anton vann och Jafar kom tvåa (lite förvånande då lillebror ofta brukar ha en jäkla massa tur när det kommer till spel, spelar ingen roll vad för spel ^^). Ellie spelade i en elit för sig ;)

Och i förrgår var vi och hälsade på svärisarna i husvagnen vid Käringberget. Vi köpte två billiga metspön och lite mask för att se om vi hade mer tur än sist vi var där. Både Jafar och Anton fick napp mest hela tiden, dock var det övervägande mört och lill abbor'n som nappade. Men både Anton och Jafar drog upp varsin abborre storlek större som vi grillade och sedan avnjöt på tunnbrö'. Så gott!

Mörten nappade hejvilt.

 

Abbor'n likaså.

 

Det var en underbar eftermiddag/kväll och jag stor-njöt. Att veta att snart bor vi alldeles intill detta, naturen, lugnet och friden, gör mig alldeles salig. Att bo i stan är och har aldrig varit något för mig. Jag vill bo i skogen så som jag är uppvuxen, det är där jag hör hemma.

 

 



Kärleken ♥

 

En lycklig och supernöjd tjockis!

 

 



v.32

Det var ett tag sen jag la upp några magbilder så här kommer några i v. 32 (31+4).








Igår var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut. Blodvärdet har ökat lite och ligger nu på ca: 113. Magen mättes, och som tidigare gånger så skulle Ellie göra precis som barnmorskan ♥ Allt som jag får göra ska även hon, mäta blodtryck, ta blodprov osv. Fast av förklarliga skäl gick ju inte det ^^

Status v.32
Vikt: 63 kg
Hjärtljud: 140
SF-mått: 31 cm

BM kollade även tappen som var sluten och hård. Det känns alltid bra att få höra att inget har hänt än.


Idag ska vi åka iväg till Ellies farmor och farfar som är ute med husvagnen och hälsa på. Grilla lite och umgås. Önskar bara att det kunde vara lite varmare ute. Trots sol är det rätt kyligt.

Näe, nu ska jag göra mig i ordning och sparka grabbarna i röven så vi kommer iväg någongång :P



Hit ska vi flytta

 

 

Yes! Vi ska bli husägare inom kort. Exakt när vi flyttar vet vi inte än, men förhoppningsvis får vi svar inom några veckor. Jag hoppas på i mitten av juli, annars blir det i slutet av augusti.

Det skulle vara rätt skönt att få ha flyttat och donat klart innan bebisen anländer.

 

Jag har nu i flera veckor inrett huset i huvet, valt tapeter och möbler osv. Det känns riktigt spännande men samtidigt lite läskigt. Det är trots allt rätt behändigt och bekvämt med att bo i lägenhet. Går något sönder i ett hus blir kostnaderna betydligt högre än om man bor i lägenhet tex. Man har ingen hyresvärd man kan ringa som fixar saker. Men friheten och känslan av att ha något alldeles eget överväger dessa bekvämligheter. Att se Ellie springa alldeles fritt (precis som man själv gjorde då man var liten), naturen intill sig, kunna fixa och dona på precis som man vill. Rensa rabatter, ha ett eget trädgårdsland. Klippa gräset, kratta löv, skotta. Allt sånt har jag längtat efter och ser fram emot. Det känns verkligen rätt och jag längtar som en tok tills allt är klart och bebis har anlänt och njuta av det nya livet på landet. Nu är det bara ett frieri från Anton som fattas ;P

 

Extra roligt är att Antons farfar har byggt huset som är en sutterängvilla. Det är 4-5 sovrum. Ett rum är delat i två, vilket vi kommer låta vara så det blir ett rum till Ellie och ett rum till bebis. Öppen planlösning på entréplan, två badrum, ett vardera våning. Uppvärmning med pellets, garage och en stor baksida med lekstuga :)

 

Kommer lägga upp mer bilder så småningom på insidan av huset. Nu ska jag ta mig en fika med grabbarna!

 

 

 



bildbomb 6/9 - 6/11

Min nuvarande vy.

 

Fotbild som sig bör på sommaren. ignorera mina orakade ben...

 

Kaggen i v.31 (30+2)

 

Blivande fotbollstjej? :)

 

Lillasyster Mariam

 

Mariam, Jafar och Roda ♥

 

Devinia, Wilma och Ellie och Teos arm.

 

 

Parkmys med mamma/momma. Foto: Sandra

 


Roligt med bad ♥

 

Sötnöten.

 

Vattnet var riktigt behagligt! Foto: Sandra

 

 

Mys.

 

Kusin Wilma.

 

Kusin Teo

 

Sandra och Twista myser i värmen.

 

 



Tjohoo

Det verkar gå ungefär en vecka mellan gångerna då jag uppdaterar här. Skämmes...

I måndags kom vi hem efter att ha varit i Ö-vik i ca en vecka. Med oss följde en lillebror.
Veckan i Ö-vik var bra. Massa sol och lite bad hann vi med. Jag underskattade Ellie. Trodde hon inte alls skulle vara så förtjust att bada i en stor kall sjö, men tji fick jag. Hon tjavade på ut i vattnet och där ville hon stanna. Kallt var det inte heller. Till och med jag tog mig ett dopp efter att jag rådslagit med min nyligen utexaminerade sjuksköterska till storasyster. Urinvägsinfektion är inget jag vill ha i mitt tillstånd.
Sen har jag hunnit med det sedvanliga grillandet, både på engånggrill och grillring. Varit på systers och brors skolavslutning (hon önskade sig 20 rosor utav mig, jag mötte henne halvvägs och gav henne 10 st).
Det var nog det mesta i korta drag.

Igår spenderade jag större delen av dagen med att tvätta medans lillebror och Anton röjde lägenheten. Kl 18 kom ett par som skulle kika på lägenheten. Jomenvisst! Vi ska ju flytta och jag är så spänd, nervös och pirrig. Det är mycket nu som sker i vårat liv just och jag känner hur komplett mitt liv börjar bli. Ännu ett pussel är lagt i mitt livs pussel.


Igår gick jag in i vecka 32 också. Jag har alltså gått 31 fulla veckor och en dag.
Magen är stor och underbar och den lilla inneboende gör mig påmind om hur trångt h*n börjar få och hur stark pyret blivit. När jag ligger ner så far jag i princip från sida till sida när pyret sparkar som värst ^^
Hickar ofta gör h*n också. Och det är så häftigt att kunna känna hur pyret ligger i magen.


Ska föra över bilder från Ö-vik och lägga upp här. Men först ska jag ut i tvättstugan. Har en evig tvätthög som aldrig vill ta slut...



Bilder från helgen

Tar en paus från solen lite och sätter mig vid datorn istället :P

Jag har fått årets första myggbett och Ellie har fullt sjå med att skrika på flugor och andra fän. Hon är en riktig liten fjåshöna ♥ Just nu ligger hon och svalkar sig på golvet, vet inte om hon tagit efter hunden Coba som också har varit och hälsat på med matte Catta och husse André.

Det har varit en riktigt trevlig helg, trots stormbyar, oväder och förstoppning (inte jag men däremot Ellie). Det har grillats och friterats också har vi gjort byn och lyssnat på Boppers som varit här och spelat. Det har spelats kort, badminton, bastats (kan man skriva så?) och igår var vi iväg och fiskade, eller Catta var den som fiskade, vi andra tittade på ^^
Dock fick hon inge napp så det bidde inge nygrillad fisk, men mysigt var det ändå!


Oj! Kom av mig då jag nyss upptäckte att jag lyckats bränna mig. Nu får jag mig en snygg bonnbränna, får försöka åtgärda det sen... När jag införskaffat mig ett bra solskydd så jag slipper riskera att få pigmentfläckar.



Ellie har blivit så duktigt på att prata. Ett ord som kan vara svårt att tyda för det otränade örat dock är "jäpjä" vilket betyder både hjälpa och öppna. Men annars gör hon sig väl förstådd och kan nu namnen på nästan alla i stora tjocka släkten. Det enda namnet som inte blir riktigt rätt är Robbin, det blir nämligen Långben. Vilket är lite komiskt då herr Robbin inte är så värst lång :P

Tänkte vara fräck och sno lite bilder från Catta och svärmor från den gångna helgen och lägga upp här då jag varken hade minneskortet i kameran eller batteri.


Innan vi drar på byn. Foto: Catta


Awwww!! Foto: Birgitta


Ellie, Matilda och Coba. Foto: Catta


Trollet ♥ Foto: Catta


Catta är Ellies nya favorit :D


Maaaaaat!! Friterad kyckling och kotlett med ris, sötsursås och jordnötssås. Himmelskt gott!


Ellie njuter i gräset där vi var och fiskade. Foto: Catta


Foto: Birgitta


Andrè leker med Ellie. Så fin i Cattas diadem! Foto: Birgitta


Foto: Bitgitta



Så här länge har jag aldrig varit på smällen

Usch vad jag är dålig på att uppdatera! Har varit här i Bjurholm sedan i onsdags, så det har inte varit så mycket tid till att sitta vid datorn och skriva känns det som...

Idag har jag gått en dag längre än vad jag gjorde med Ellie. From this point on kan man säga att jag är helt novis. Spännande! :)

Nu ska jag äta, kanske uppdaterar lite senare.


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0