Mhm, Kreativ Blogger Award

Tack, Sandra för det! Inte för att jag tycker att jag är så värst kreativ... Eller någon bloggare överhuvudtaget.
Men om jag inte har sju andra att tilldela denna pretigefyllda awarden till då? Begår jag någonslags dödssynd då?
Kommer jag tappa hår, tår och få sju års olycka?
Nåväl, (kastar lite salt över axeln, spottar på en svart katt och springer fem varv under en stege...) here it goes...

 

Den som får denna award ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg (bild finner du här)
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!

Sju intressanta fakta om mig själv:
1. Jag kan på kommando skaka frenetiskt med mina ögonlober.
2. Jag är hopplöst intresserad av historia och önskar bygga en tidsmaskin som tar mig till 1600-1800-talet.
3. Jag älskar allt som har med det ockulta att göra men är samtidigt livrädd att få uppleva något.
4. Jag är makalöst duktig på att göra fula grimaser.
5. Nämn en valfri låt och jag kan i prinicip sjunga den (dock ansvarar jag inte för om jag sjunger vansinnigt falskt).
6. Jag älskar att bli killad på ryggen.
7. Jag älskar spel! Tv-spel, data-spel, bräd-spel, familjespel. You name it!

Sju andra bloggare som jag ger denna award till är:
Jag kommer bara att tänka på en (?!, men hey en är bättre än ingen, så det så!) och det är min storasyster som kan behöva en spark där bak och uppdatera lite oftare ;D
Sara jag skickar över stafettpinnen till dig ;)



shame on me...

Ibland så är jag rätt världelös på att updatera här på bloggen, men ibland har man ju inget vettigt att skriva, då blir det att man ordbajsar och jag har bajsat tillräckligt i den här bloggen, tycker jag...

 

Bilden ovan är också en anledning till att jag inte skrivit så mycket. Århundradets tvätthög. Detta tog några dagar i tvättstugan att avverka. Nu har den minskat till endast en IKEA säck och hädan efter så ska vi se till att den inte växer sig till storlek Kebnekaise (ni vill inte bevittna storlek Mount Everest, inte vi heller...)

Men jag har varit lite kreativ också, satt in foton på Ellie och hängt upp dessa på väggen.

 

 


Måhända att det blev vint och skevt men det är lätt att leva med när man har sötaste trollet som pryder väggen.

Jag har äntligen börjat läsa Twilight böckerna. Jag har dragit ut på det så mycket jag kan och nu måste jag behärska mig så att jag inte läser ut dom för snabbt. Jag vill dra ut på det så mycket som möjligt. Det är sällan man kommer över böcker som fängslar en så totalt som man längtar efter att få läsa. Jag har upplevt det en gång tidigare och det var med Jean M Aules böcker (Grottbjörnens Folk serien). Jag är en drömmare och en hopplös romantiker och om jag var begåvad med en författares skicklighet i att skriva är det precis sådana här böcker jag skulle skriva, i Twilight böckernas anda. Det skulle vara en dröm att kunna få sitta och skriva böcker om ovillkorlig, omöjlig och hopplös kärlek.

 

Jag är nu på andra boken och börjar redan få ångest över att den snart är slut. Sjukt, jag vet... Jag har satt en gräns på två, max tre kapitel per dag bara för att det inte ska ta slut så fort. Vad ska jag läsa när jag läst ut alla?

Måste jag kanske sätta mig ner och börja skriva mina egna böcker..? ;P

 

Anton är inte så mycket för att läsa men vi ska köpa Sagan om Ringen ljudböckerna som vi kan ligga och lyssna på, på kvällarna när vi ska sova.

 

Ha det gott!

 

 



Boom Boom Pow

Det är Ellies favoritlåt (läs rubrik) och har varit det det närmsta halvåret. Hon blir alldeles trollbunden när man spelar den. Ett bra sätt att avleda en gnällig och grining tjej.

Ellie sitt-kryper inte längre utan kryper-kryper så att säga. Hon började med det när vi var i Bjurholm senast och i söndags så ställde hon sig upp alldeles själv vid soffan. Annars har hon bara vågat ställa sig upp i soffan när någon har suttit bredvid henne. Så idag har jag haft fullt sjå att röja bort saker på bordet som inte är så lämplig för henne att leka med eller stoppa i munnen. Nog dags att lägga på sånna där hörnskydd vi köpte på IKEA i sommras så hon inte slår huvudet i bordskanter som hon gjorde idag.

I lördags lyckades Ellie slinka ur mitt grepp när jag skulle ta henne och en tallrik med mig från vardagsrummet till köket. Lillstackarn föll med huvudet före rakt ner i tv-rumsbordet. Där och då kände jag mig som världens sämsta mamma. Det hela gick ju bra men hon slog sin lilla näsa så hon började blöda lite näsblod. Dessvärre lär det hända fler gånger att hon ramlar och slår sig. Det hör ju lite till.
Men jag ska försöka att hålla mig och inte sätta på henne hjälm, knäskydd och knyta fast kuddar på henne den dagen hon börjar gå. Kan kännas lite överbeskyddande ;P

Själv har jag spräck ögonbrynet (jag och storasyster hoppade i sängen vilket mamma tydligt sagt att vi inte fick). Ramlat ner från en källarkulle (inte smart att gå balansgång på ytterkanten med rosenbuskar som enda livlina) osv.
Jag älskade att klättra i träd när jag var liten, ett under att jag aldrig ramlade ner och bröt något.

Jag har förövrigt inte alls varit produktiv idag... Bara strukit några gardiner och hängt upp ett par i Ellies rum. Men det kommer ju en dag i morgon och övermorgon och överövermorgon och... Ja, you get the picture.

Ellie på sin 1-årsdag xD

 

Ha det gott!



Jahapp

Just nu sitter jag här i min ensamhet. Anton har tagit sig själv och dottern till sängen för att sova.
Vi såg nyss en film 2012 (Doomsday) och såklart trodde vi båda att det var just 2012 (minus Doomsday)som gick på bio för inte så länge sedan, men ganska tidigt började jag känna onda aningar och det enda jag faktiskt jag kan säga om den filmen är att det är en fanatisk kristen propagandafilm. Alltså not my cup of tea, om man säger så... En riktig skitfilm helt enkelt!
Så se i n t e 2012: Doomsday!
Men om ni möjligtvis tycker om just fanatiska kristna propagandafilmer så är detta en film för Er!
Nu måste jag utföra någon slags djävulsdyrkan (raka svansen på en katt, välta gravstenar, vända upp och ned på ett kors och tutta eld på osv..) bara för att väga upp det jag blivit utsatt för i ca. en och en halv timma.

Under tiden jag och dotra var i Ö-vik bl.a så har Anton lyckats döda två stycken blommor (och då är inte julstjärnorna, blommorna alltså, inräknade) så vi får bege oss till Plantaget någon dag och inhandla nya blommor.

Lite törstig, måhända?

Näe...stendöd.



Idag har jag städat bort julen här hemma, började i söndags lite smått och idag åkte julgardinerna och julstjärnorna ner. Städat köket och vardagsrummet har jag hunnit med och i morgon får övriga rum samma behandling.
Snart ska jag ta tag i Ellies rum och röja. Det har mest bara varit förvaring i det rummet. Vi har alltså slängt in lite allt möjligt som vi inte orkat sortera osv.
När vi har pengar ska vi åka på IKEA och köpa det som behövs till ett barnrum samt att jag ska beställa väggdekorationer och inreda väggarna med.

En Ellie hos momma i Ö-vik



Näe... Ett glas cola på det här så!

Ha det gott!

Lägesrapport

Tid: kl: 16:11 (i skrivande stund).
Plats: Mammas vardagsrum.
Mående: Ska inte klaga (lite trött efter veckor av sömlöshet).

Det är då måndag och jag tackar min lyckliga stjärna att jag förblev frisk under denna magsjukeepedemi som härjat här hemma sen nyårsdagen. Jag har under veckan som gått bett till Gud, Allah, Buddah, Shiva, Robert Lind från Kramfors... osv.
Nu kan jag äntligen slappna av, andas ut och sova. Jag har inte somnat före klockan tre dom senaste veckorna så det kommer vara en prioritet att vända på dygnet, Ellie har också vänt på dygnet. Inte så bra...

Mariam har förövrigt lärt Ellie säga tja, men oftast bli det "da" men ibland får hon till tj-ljudet och det blir ett lyckat "tja". Det går fort nu, hon sitt-kryper nu och förra veckan tog hon sig från vardagsrummet till köket och Inks matskål och sopskyffeln där hade både hon och Ink roligt. Klappa händerna har hon också lärt sig, hon kan redan stå på händer så nu ligger vi i hårdträning för att Ellie ska göra en felfri frivolt och hjula. Än så länge kan hon bara halva multiplikationstabellen men hela alfabetet rabblar hon redan ;P

Jag ska nog runda av här och ge tösen lite käk.


Jag och Ellie på Nyår

Ha det gott!


Bara att börja om...

Fuck
Shit
Fuck
Shit
Fuck, fuck, fuck...!

Nu är det inte ens roligt längre, jag har försökt hålla en fasad uppe men nu börjar den krackelera och snart stannar jag i detta rum utan fönster tills Anton kommer och hämtar mig!
Jag hatar, hatar, hatar detta!
Jafar har nu blivit sjuk, så det är bara att börja om räkningen, tänka på vad jag stoppar i mig och ligga sömnlös på nätterna i rädsla för att den hemska känsla av illamående ska komma krypande tills man måste rusa in på toaletten och hulka tills tårarna sprutar och man kippar efter andan... Fan!
Det behöver ju inte betyda att jag blir sjuk, jag kanske var sjuk den där dagen då jag rapade ägg och gasade ihjäl mammas blommor... Men jag kan ju inte vara säker. Och jag kommer inte känna mig säker förrens på måndag och sen tar det ytterligare några dagar tills det att jag kan slappna av till fullo.

Ledsen att jag inte skriver om något trevligare men detta är vad allt kretsar kring nu för mig... Om man bara kunde snabbspola fram en vecka eller två...

Ellie har ätit lite vanlig mat idag och det har gått bra, dock har hon rännskita fortfarande...

Mmm, det blir nog Jane Austen filmer hela natten för min del och andra überromantiska filmer, bara för koppla bort hjärnan på magsjuka och hemskheter.


I Graninge, Ellie övar på sina grimaser


Ha det gott!



Torsdag

Idag är det torsdag och således den dagen då jag kan insjukna eller förblir frisk. Jag känner mig inte helt säker förrens i morgon eftermiddag. Vill inte ta ut något i förskott.
Ellie är iallafall piggare, senast hon kräktes var runt 04:30 i går morse.
Jag har gått halvhungrig mest hela tiden då jag inte vågat äta alltför mycket utifall jag skulle bli sjuk, inte heller ätit vad som helst just pga att viss föda är mer vidrig att kasta upp än andra.
Men jag hoppas att som mamma bli "immun" mot magsjuka. Kanske blir det annorlunda när man är uppi det på det sätt man är när man har barn som är sjuk.
Då min mamma inte varit magsjuk sen hon själv blev mamma och tagit hand om sju stycken magsjuka barn i många omgångar under årens lopp...
I-lands problem, verkligen. Men har man fobi så är det inte så jäkla kul att tampas med, rädslan, nojan och ångesten.
Nåväl, måste gå Mariam till undsättning då jag har en nyvaken och ledsen Ellie.

Ha det gott!





Spyor, spyor, spyor (känsliga läsare varnas)

Man ska inte ropa Hej innan man är över ån... Iofs så skrev jag tidigare att faran ännu inte var över, och det var den bevisligen inte...
Idag blev Mariam sjuk och Ellie kräktes nu på kvällskvisten, räknat fem gånger hittils. Så denna natt kommer nog förbli en sömnlös natt för mig, inte så mycket pga min fobi, utan rädlsa för att Ellie ska kräkas och riskera att kvävas. Nu är väl inte den risken så stor men som mamma våndas man ändå.
Lilla tösen magsjuk för första gången och inte lär det bli den sista.
Jag har många gånger undrat hur jag kommer att reagera den dagen mitt barn blir magsjuk, långt innan jag ens funderat på det där med att skaffa barn.
Och en anledning till att jag en gång i tiden nästan inte ville ha barn var pga av det faktum att barn alltid blir magsjuk, minst en gång per år.
Men jag förvånar mig själv genom att hålla mig ovanligt lugn, detta är nog såklart för att det är mitt barn och så, men jag har inte för en sekund velat fly fältet. Jag känner inte den där rädslan och nojan över att själv bli sjuk. Kanske den kommer krypandes senare, vem vet?
Men än sålänge känns det väldigt hanterbart.

När jag var mindre och någon i familjen blev magsjuk låste jag praktiskt taget in mig på mitt rum, vägrade gå på toaletten och höll andan om jag var tvungen att gå igenom det rum den sjuka satt i. Jag var så arg för att han/hon blivit sjuk men det bottnade ju i rädsla och jag har så dåligt samvete för hur jag kunde bete mig.

Jag har en tre-dagars regel. Blir man inte sjuk inom tre dagar så förblir man frisk.
Mariam och Ellie blev sjuk på den tredje dagen sedan Anton blev sjuk. Så om inte jag eller någon annan i familjen blir sjuk innan torsdagen kan jag pusta ut och slappna av.

Så denna kväll har jag varvat mellan att titta på film med mamma och fångat upp Ellies spyor med handdukar för att förhindra att det inte skulle komma på mig, mamma, soffan eller mattan. Hon lyckades pricka in både mig och soffan en gång men efter det så lärde jag mig tekniken så att säga.
Ahh, det är hääärligt att vara mamma! ;P

Näe, jag ska ge det där med sömn en chans iallafall, så man orkar ta hand om en sjuk liten ettåring i morgon.

Ha det gott och tvätta händerna efter toabesök!



Jag lever!

Det  var läääänge sedan jag var här inne och plitade ner några rader.
Och mycket har hänt och hunnits med under tiden och det har liksom inte funnits så mycket tid över för att sitta här och skriva.
Detta är månaden som gått i "korta" drag:
  • 14:e december anläde syster med familj till norrland. Underbart att få återse dom och beundra Roky och hans bravader.
  • Jag har piercat mig (eller rättare sagt Daemon har piercat mig, en såkallad medusa) samt skaffat mig inte bara en utan två sånna där tattureringar (bildbevis kommer inom kort).
  • Jag och mamma samt Anton vinkade ett tårfyllt farväl av Susanne, Daemon och Roky den 23:e december på Umeås flygplats innan vi begav oss till Graninge (inte Anton dock då han hade sin jobbarvecka).
  • 24:e december och Julafton i Graninge! Ida var också hemma. Ellie var lite misstänksam emot tomten till en början. Men det gick bra utan tårar och tomten fick ge henne en massa pussar. Ellie fick bl.a. en Hello Kitty plocklåda, kläder, pengar, My Little Pony bok och babybok och ett jättefint självporträtt ritat av moster Sandra.
  • Den 25:e december blev det en lite oväntad utgång med Ida, Amir, Lena och andra gammla klasskompisar. Jag hade det så himla roligt trots den vansinnigt arga och otrevliga taxichaffisen som slängde ut oss mitt i rondellen vid Sibylla. Och Ellie hade skött sig exemplariskt hemma hos momma. Min "stora" lilla tjej!
  • Den 29:e december fyllde Ellie hela 1 år!! Helt ofattbart att ett år kan gå så fort. Det var meningen att vi skulle fira Ellie hos farmor och farfar i Bjurholm men Ellies farmor blev sjuk så vi blev kvar i Övik. Ellie fick bl.a. en Hello Kitty gåvagn, en Hello Kitty filt av momma, kläder och en Ellie docka och My little Ponys (jag kunde inte hålla mig när vi var på Barnens Hus). Jag gjorde en rosa tårta med en regnbåge av smarties medans Mariam och Wilma hjälpte till att blåsa upp prinsessballonger. Ellie fick såklart äta tårta alldeles själv. Kletig och go blev hon efteråt.
  • Nyår firades också i Övik då Ellies farmor fått åka in på sjukhus pga lunginflammation. Men hon är nu på bättringsvägen hon hade tur att få åka hem på nyårsafton. Sara med familj och vi drack och åt gott och mamma  slog på stort och firade in det nya året med lite Baileys. Anton hade varit och köpt raketer samma dag så vid tolvslaget skålade vi i champange och sedan gick vi, Sara, Wilma, Glenn, Jafar, Anton, jag och Ellie, ut för att avfyra raketer och titta på alla andras. Ellie hade fullt sjå att titta på alla raketer som glittrade och small runtomkring oss. En riktig myskväll!
  • Ellie firade första dagen av det nya året med att rulla från rygg till mage och sedan till sittande ställning. Så nu vågar man inte låta henne ligga själv i sängen och sova utan att riskera att hon kryper ur sängen och trillar ner då hon vaknar. Nu är det hårdträning att sova i sin egen säng som gäller. Anton däremot firade första dagen av det nya året med att få vinterkräksjukan... Och jag som har en sådan fobi för spya och magsjuka spenderade en hel natt utan att sova inne på Mariams rum. Nojade och hade ångest över att jag hade pussat honom denna dag. Fast alla vi andra (Ellie, mamma, Jafar, Roda, Mariam och jag) klarade oss relativt bra. Ellie hade lite ont i magen igår och ville inte äta, detsamma gällde mig, jag gick och rapade gamla ägg hela dagen och gasade på likt en gaskammare i Auschwitz (jag vet...en bedrövlig liknelse men det var den första som dök upp i huvudet på mig). Men än är inte faran över. Ska nog överdosera med lite vitpeppar...
Ja... nu har jag nog missat en hel del, men det var det mesta i stora drag. Ska hädanefter se till att uppdatera lite oftare.
Ellie har förövrigt gjort så många framsteg under denna tid. Hon kryper tyvär inte men alla sätt är bra utom dom dåliga och hon tar sig istället fram genom att hoppa och studsa på sin lilla blöjrumpa. Hon pekar även på folk för att sedan vinka till dom också slår hon sig för bröstet. Och förutom att säga mamma och pappa kan hon även säga: Mäh, kisse och titta eller ta så man kan ju både tolka det som titta och tack, ba säger hon också det har jag däremot inte riktigt klurat ut vad det är. Roky har även lärt henne säga dada :)
Också kan hon dra sig upp till stående fast helst i soffan av någon anledning.
Men inga tänder i sikte än.
Ja... får nog ta och avrunda här.

Ha det gott och god fortsättning!




Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0