Söndags natt

Vad tiden kan rinna iväg ibland.
Har inte så mycket att skriva just nu...
Lagade en jättegod soppa idag samt en variant av bröd. Kan ju säga att det går åt en massa, grädde, creme fraiche och ägg och jag saknar gröt (och cola ;P).
Jag kommer nog inte hålla denna dieten jämt utan att "fuska" nån gång då och då. Man måste ju få leva också sen blir det faktiskt rätt dyrt... Däremot så tycker jag att det är bra att jag kan vänja av mig vid mitt socker- och cola beroende. Också tycker jag att det ska bli spännande och se om Anton går ner av denna diet också (han har redan börjat fisa mycket mindre ^^). Sen tror jag vi båda har blivit mycket piggare och sover mycket bättre.
Jag tränar pilates när Ellie tar sin förmiddags lur, det tar och känns må jag säga. Att man kan träna kroppen så pass genom att "bara" spänna magen. Har nog inte haft sån träningsvärk på lääänge.

Annars har vi inte gjort så värst mycket idag. Ellie och jag har badat badkar, det är så bra att bada med henne på kvällskvisten för då blir hon så pass trött efter att hon i regel somnar direkt efteråt, efter hon fått mat och pyjamas.

Mamma hon är som min personliga google. Undrar jag något så är det bara att ringa henne och hon har oftast svar på det mesta. Kanske man skulle ta patent på henne ;D
Som idag då jag ringde upp henne berättade jag om spindlarna som jag fått på min orkidé som jag fått av svärmor. Jag fick då reda på att det nog var spinnkvalster som huserade på blomman och inte bara på den dom hade spridit sig till blomman bredvid. Så mamma berättade hur jag skulle gå till väga för att få bort dom (då dom inte alls är så snälla mot blommorna).

*
Isolera blomman/blommorna
* Ställ dom i duschen/badkaret och duscha dom
* Spraya eller gnugga in såpa på bladen
* Upprepa ev nästa dag

Hoppas jag är lika klok som mamma den dagen när Ellie är stor ringer och frågar mig om tips och hjälp.

Färga håret ska jag också göra. Anton lovade att han ska hjälpa mig i morgon.
(tur att han har haft ex som också behövt färga håret så att han kan det där med att färga/blondera hår ;D)
Hejdå det blonda, goddag det bruna.
Nackdelen med att ha blont och inte vara det naturligt är den förbaskade utväxet och att man måste blondera om och om igen. Det är tråkigt och kostar pengar, nog för att man måste bättra på om man har färgat det mörkt också men ändock...

Se på fanken jag fick till ett inlägg iallafall!
Nu ska här sovas!

Ha det gott!



Häpp häpp

Idag kom mensen som väntat. Jag har inte haft några direkta misstankar om graviditet men iochmed att jag var dålig i onsdags så blir man lite osäker ändå. Och ett litet wakeup call att det är hög tid för preventilmedel.
Vill absolut inte bli gravid nu. Vill kunna ägna min uppmärksamhet på Ellie nu i några år. Men jag längtar samtidigt till den dagen kommer.
Nog om det.

I torsdags åkte vi till Bjurholm och hälsade på. Lite roligt att svärföräldrarna också går på samma diet som vi. Utan att någon av oss visste om det.
Dessvärre har dom en granne from hell. Nu när det nalkas höst blir han som hin håle själv. Skriker uppe från backen klockan 5 på morgonen. Anklagar Antons pappa för att elda med spillolja, vilket är helt absurt. Spottar när han åker förbi, sätter upp skyltar utanför deras hus med diverse anklagelser när dom är bortresta. Gapar och skriker så fort någon utav dom visar sig ute på gården. Han har även hoppat på och slagit Antons pappa och ränner hos polisen hela tiden för att klaga och anmäla... Helt sjuk med andra ord. SvinIvan kallar vi han för...
Hans pappa var likadan. När Antons pappa var ung så kastade SvinIvans pappa saker efter honom när han åkte förbi. En gång när han for med sin moppe så fick han en stor sten i ryggen. Han hade en enorm tur att han inte skadade sig för livet då.
Fast SvinIvan har inte alltid varit såhär... Det började väl för ca 2-3 år sedan. Någonstans tappade han all vett och sans och Antons föräldrar blev lätta måltavlor. Alldeles för snäll är dom egentligen. En enda gång har dom anmält honom och det var när han hoppade på och slog Antons pappa. Helt oprovocerat.
Det vart åtal och han fick ju böter... Men inte har det hjälpt... Man kan inte ens tycka synd om honom även fast det är uppenbart att han är sjuk, för det han gör är så vansinnigt. En sån som han ska nästan bli tvångsinlagd.

Jag har gått ner drygt ett kilo sen vi började med den här dieten. Hur mycket som berodde på att jag inte var så kry i onsdags återstår att se.
Idag var vi och handlade så vi kunde ladda vår kyl med mycket fettiga saker ;P
Hade dock lite problem att hitta fiberhusk som jag behöver för att kunna baka vårat LCHF bröd. Men efter ett samtal med mamma och ett besök på COOP hittade vi det tillslut. Så imorgon ska det bakas bröd.
Idag så gjorde vi pizza, det blev inte så tokigt faktiskt. Godare än många pizzor man har ätit tycker jag.

Näe, nu är det dags att hoppa i säng.

Ha det gott!




Frisk

Idag har jag friskförklarat mig helt och hållet. På eftermiddagen/kvällen kände jag mig som vanligt igen om än lite trött.
Både mamma och svärmor frågade om jag var gravid ^^
Det tror jag inte men å andra sidan kan man aldrig vara tvärsäker. Ska för säkerhetsskull beställa gravtest om jag misstänker att mensen har uteblivit. Jag skulle ogärna vilja bli gravid så tätt inpå Ellie. Vår plan är att vänta till Ellie är åtminstone tre år.
Men jag tror att det var något tillfälligt, kanske jag vart dålig pga den nya dieten. Hwo knows!
Nu mår jag iallafall prima och idag beger vi oss till Bjurholm.

Ellie är alldeles tokig i mjölk, alltså vanlig komjölk så fort hon ser någon utav Anton och mig med ett glas mjölk blir hon alldeles uppspelt och sträcker sig efter glaset. Hon kommer, eller är redan, lika tokig i mjölk som far sin.
Idag åt hon också upp en hel portion gröt. Tidigare har jag bara gjort iordning en halv portion men iochmed att hon varit så duktig på att äta så gjorde jag en hel och det vart uppätet utan problem :)
Har gjort iordning lite morotspuréer också och frusit in. Ska även göra ärt-, potatis- och majs puréer.
Där kommer burkarna från Barn 4 väl till hands.
När Ellie blev utskriven från sjukhuset så fick ju jag hem all den mjölk jag pumpat ut i 100ml burkar. Efter olyckan med frysen och all mjölk tinat så jag vi sparat på dom som bra att ha grejer.

Nu skriker Ellie efter mat.

Ha det gott!



Kräks

Ja, just det i morse så fick jag springa på toa för att kasta upp efter att ha legat hela morgonen och mått illa och vridigt och vänt mig. Dom som känner mig vet att jag har världens fobi för magsjuka, spya och sånt. När jag bodde hemma så isolerade jag mig på mitt rum när det var någon av mina syskon som var magsjuk. Jag kollade vilken toa som dom använt senast för att nyttja den andra toaletten, helst undvek jag att gå på toa överhuvudtaget... Gick nästan hellre ut för att göra behov än att vara på en toa där någon hade kräkts. Och om jag var tvungen att gå på toa så höll jag andan under hela besöket.
Jag är rädd för att åka diverse karuseller för att jag är rädd att någon ska bli åksjuk och kanske kräkas och det far på mig.
Jag har haft jättesvårt att åka buss pga av rädsla att någon ska bli åksjuk och kräkas i bussen. Jag själv tar gärna en calma bara för att  vara på den säkra sidan. Men efter att jag fått Ellie så går det faktiskt jättebra att åka buss.
Men fortfarande tycker jag att det är jobbigt med fulla människor. Inte bara för att dom är oberäknelig och kan bli väldigt aggressiv utan pga att dom oftast kräks.... överallt, ja, beroende på hur mycket dom dricker men hur många är det som dricker med måtta?
Inte många tycker jag...

Så jag har legat i sängen större delen av dagen. Har blivit tvungen att frångå LCHF metoden och gjort blåbärsoppa samt druckit lite cola, avslagen men ändock. Men är man sjuk så har man tillåtelse för det, tycker jag ;P

Nu till något betydligt roligare.
Susanne med familj har äntligen fått en lägenhet. En superfin trea. Jag är så glad för deras skull.
Och storasyster Sara ska gifta sig!! :D
Woho!
Finally ;D
Åh, jag längtar redan!
Bröllopet ståndas till nästa sommar. Sara kommer att vara så vacker brud och Glenn en stilig brudgum.
Det är inte varje dag man får gå på bröllop.
All lycka till Er!

Ha det gott!



Funderingar

Finns det människor som är genuint lyckliga, jämt?
Jag kan inte tro det... Finns det inte alltid något som ska finnas där och dämpa.
Har inte alla något osynligt att slåss emot eller är vi bara ett fåtal som brottas med detta?
Är det bara vissa olyckligt lottade som dras med hjärnspöken och en skugga av ångest...
Hur bryter man tankemönster?
Varför är det så ofantligt många fler som är olyckliga och lider av deppression, stress och ångest idag än för, låt oss säga, 100 år sedan?
Eller är det bara upplyst på ett annat sätt idag...

Tänk om man ändå kunde trolla, ibland så önskar jag att jag levde i en saga, i en förtrollad värld...
Det är nog därför jag tycker om att läsa, att få fly verkligheten ibland.

Funderingar och frågor är många denna natt...

Jag tänker på min lillasyster Susanne. Önskar hon var här eller jag där, bara för att få kramas och viska i örat att jag älskar henne.

"...vi ska alltid finnas bredvid varandra i inget och i allt."



Nu måste jag verkligen försöka sova om jag ska orka vara mamma i morgon ;P

LCHF

Susanne tipsade mig om en metod som heter LCHF metoden vilket innebär att man ska äta lite kolhydrater och mycket fett.
Så idag börjar vi vårt nya liv (hur ska jag överleva utan cola?!). Men vi kommer dock fortfarande ha lite kolhydrater som couscous, bulgur, potatis men betydligt mindre. Efter ett samtal med mamma så insåg jag att det skulle bli dyrt, mycket dyrt att äta sig mätt på enbart kött och sallad. Så idag stod kyckling med creme fraich samt lite couscous till.
Det ska bli spännande och se hur den här metoden fungerar. Ska även börja träna pilates, har fått låna en pilates dvd av söta Susanne.
Jag har ju ändock lite lättare då jag bara ska gå ner 5 kg det kan bli lite tyngre för Anton som vill gå ner ca: 20kg men är man två så är det betydligt mycket lättare, vi får sparka varandra i röven om nån  av oss börjar ge vika ;P

Bjuder på lite före och efter bilder.





Bilderna till vänster är Ellie ca 7 veckor gammal i magen och bilderna till höger är ca 7 månader efter förlossningen.
To be continued...
Nu vill Ellie ha sin mamma.

Ha det gott!!




Trolltyg i Tomteskogen

Den var populär att titta på när jag var liten. Trolltyg i Tomteskogen alltså.
-Var e Fjant?
-Här mamma.
Underbar.

Idag var jag och Ellie ute i lillskogen  bakom huset. Där fick hon utforska några granar, gräs och mossa och ett och annat blåbär slank ner. Intressant och spännande tyckte hon det var.


Sedan begav vi oss ut på en liten promenix. Efter en liten stund blev jag så tvärsugen på pannkaka så jag styrde vår kos till affären för att köpa mjölk och sen begavs det hem för att fixa smeten.
Det blev kanongod pannkaka med hallonsylt och glass.
Senare ikväll nalkas det bad i badkaret både för Ellies och min del. Idag är det sista jobbardagen för Anton, sen är han ledig en vecka. Skönt! Jag har fortfarande svårt att sova hemma själv när han är och jobbar. Lite extra läskigt nu när man har markplan också.
Men vi ska införskaffa rullgardin till sovrummet så man kan gå och lägga sig utan att oroa sig för att det ska stå läskiga typer utanför och glo in.

Sandra skrev tidigare i sin blogg att hon tycker att Alice i Underlandet är läskig. Jag älskade den filmen när jag var liten, det gör jag fortfarande så lyckan var total när jag fick reda på att en av mina absolut favorit filmregissörer Tim Burton har gjort filmatisering av den. Tim Burton och Quentin Tarantino är mina favoriter det är ett fåtal filmer jag inte sett utav dom så Alice i Underlandet (biopremiär 5:e mars 2010) och  Inglorious Basterds ligger högst på önskelistan att se tätt följt av James Camerons Avatar.

Trailern till Alice i Underlandet till godo  :)





Ha det gott!


Östanvind...

... Eller ja... Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt åt vilket vädersträck det blåser men blåser gör det iallafall.
Dagarna rullar på utan att jag gör så värst intressanta saker att det är värt att skriva om.
Jag känner att jag måste börja träna snart... Jag har inte fått fingrarna ur än.
Mitt mål är att gå ner 5 kg, då väger jag ca 55kg och det tycker jag är alldeles perfekt.
Innan jag blev gravid så har jag haft "problem" med vikten, det är ett släktdrag.
Jag har alltid varit trådsmal och inte kunnat gå upp i vikt och det har varit väldigt jobbigt dels med folks blickar och kommentarer dels att kunna hitta kläder som passar eller ens i närheten av något som kallas bröst. Men det har alltid liksom varit en del av min identitet, Spinkiga Sofie... Nu är jag inte pinnsmal längre och det är jag väldigt glad för men jag är  ovan bilringar, dubbelhaka och celluliter( med reservation för överdrivning ;P ). Tidigare har jag aldrig vägt mer än 47kg och nu väger jag 60kg. Men jag vill aldrig gå tillbaks till min ursprungsvikt, jag tror inte ens om jag försökte att jag skulle kunna gå ner så pass mycket.
I-landsproblem...Verkligen.

Ellie har blivit så duktig på att sitta själv, hon sitter själv långa stunder innan hon trillar åt endera hållet. Jag väntar med spänning på den dagen hon gör försök till att börja krypa.



Nu är det en liten dam som kräver min fulla upmärksamhet.
På återseende.

Ha det gott!

Lite bilder på lägenheten

Slänger in lite bilder på vardagsrummet och köket (de rum som är någolunda i ordning)


Bokhyllan i mitten har jag målat om och måste säga att jag blev väldigt nöjd med resultatet (den ser iaf bra ut på avstånd ;P)

Några mörka bilder på köket (diskbänken undviker vi då jag inte plockat undan efter middagen). Ellie insisterade på att få vara med på bild också ;P


Ellie i hoppgungan. Hon har inte riktigt fått kläm på det
hela än ;)


Lägger nog upp lite fler och bättre bilder framöver.
Idag har gått lite i lathetens tecken, efter att ha spenderat dagar med att måla, borra, sortera, plocka upp, plocka fram, plocka bort, packa upp, packa in... Ja, you get the point.. Så känner jag att jag förtjänar att vara lite lat.
Varit lite förbittrad också då jag öppnade ett brev från skatteverket där dom tyckte att jag varit så duktigt på att lägga undan lite pengar varje månad att jag gott kunde ge dom 4117 kr... "Skatt att betala" heter det... Jojo, dom hörde nog att jag ville till IKEA i slutet av månaden så då passade dom på. Hm!
Nåväl, det är bara att betala och låtsas se glad ut som min kära mor sa.

Anton är på jobbet, Ellie ligger och sover och jag börjar få lite långtråkigt. Jag ska nog hoppa i säng och läsa lite.
 


Wawawiwa

I brist på en bättre rubrik...

Vi har fått tillbaka intörnät! Flutten är avklarad och nu återstår bara att sortera kläderna och få in dom i garderoben sen är vi princip klar. Det mesta som ska på väggen har åkt upp på där det ska, bokhyllan är nästan färdigmålad, nu fattas bara någon matta som ska inhandlas och lite krimskrams.
Jag stormtrivs i den här lägenheten. Största nackdelen med den är myrorna ute och katten som skiter i rabatten. Jag ska ha en vattenspruta under diskbänken så jag är redo nästa gång jag kommer på den kattfan.
Kan meddela att jag annars tycker om katter ^^
Och grannen är smygrasist, jag försöker slå dövöra till när han kommer igång annars kanske Aschberg dyker upp här och ska försöka medla i en ny grannfejd...
Kan hända att invandare har levt rövarn i det här området för si och så många år sedan men under tiden som vi bott här är det alla andra förutom invandrarna som lever om med diverse fester osv... Men det är sällan som jag blivit störd av någon fest överhuvudtaget. Detta är ett väldigt lungt och barnvänligt omåde, tycker jag.
Nåväl.

Jag och Ellie, storasyster med karl och barn var i väg och hälsade på pappa i Nordingrå för två helger sedan. Ville passa på innan han for iväg till Afrika igen. Anton jobbade dock så han unde intefölja med =/
Ellie badade fossingarna sina i havet för första gången (det var riktigt varmt faktiskt) och jag imponerade stort på alla med att vräka i mig en hel låda själv med kräftor. Jo... jag älskar kräftor... och surströmming. Mmmmm....
Ellie var väldigt mammig under besöket hos sin morfar, förmdligen var det alldeles för många okända ansikten som gjorde det. Sen spenderade jag några dagar i Övik.

Ellie börjar bli så stor. Hon äter det mesta som det bjuds på, allt går ner och hon tycker det är så roligt att äta, kanske inte allt är lka gott men likväl går det ner. Hon sitter nu själv lite längre stunder innan hon tippar omkull och nya fritidsintresset är att få tag i fötterna och suga på stortån.
Hon är väldigt nära på att rulla runt från mage till rygg också.
Så fort Ellie inte får tillräckligt med uppmärksamhet ger hon ifrån sig ett gallskrik så det bara skär i öronen. Om hon vore en superhjälte hade hennes skrik varit hennes superkraft ;P

Näe nu är det frukostdags.

Ha det gott!


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0