Helgen

Så då var man i Ö-vik återigen. Vi anlände i fredags och Anton  begav sig hem på lördagen.
Så vad har jag gjort dom senaste dagarna?
I lördags var jag, lillebror, mamma och Ellie på stan. Där inhandlades presenter till Teo, en pyjamas till Ellie och två cola som var tänkt till mig. Jag köpte inte dessa samtidigt utan med relativt korta mellanrum för av någon outgrundlig anledning så försvann den ena colan när vi var på Leklust. Jag vet inte om Ellie drack upp den i smyg eller om hon helt sonika sparkade ner den stackars flaskan från vagnen när jag tittade åt ett annat håll. Jag var förtvivlad, hade endast druckit några klunkar ur den och colan är helig för mig. Så jag gick och köpte en till cola men den försvann någonstans mellan att vi klivit in i Sara och Glenns bil och mammas hem. Jag misstänker att en bror kan ha hittat den hemma hos mamma och druckit upp den för det är sånt han gör. Men Glenn lugnade ner mig och sa att dom hade cola hemma hos sig också.
Så med lugn i sinnet åkte vi hem till dom och firade Teos 3-årsdag.
God mat, rött vin, mumsig tårta, goda kakor och såklart cola. En riktig trevlig lördag blev det.
Det vart rätt sent innan vi kom hem och Ellie som inte sovit så värst mycket under dagen slockande på väg hem och vaknade inte för något.
Varken när jag tog av henne ytterkläder eller övriga kläder,  inte ens när jag tog på henne pyjamasen. Hon sov verkligen som en stock.
Just det! Vi såg Di Leva på stan också, icke att förglömma.

I går var vi bjudna över till Sara och Glenn igen. Den här gången på ett Aloe Vera party. Mycket intressant där vi fick veta mer om Aloe Vera och dess egenskaper och hur Forever, som företaget heter, tar till vara på denna växt och om deras produkter. Som avslutning fick vi göra ett ansikts-spa och jag kan ärligt säga att jag har aldrig varit så len i ansiktet förut. Möjligtvis när jag var bebis. Jag var ungefär lika len som Ellies lilla stjärt.
Jag blev såld på detta och beställde hem Aloe Vera dryck (Aloe Berry Nectar), tvål och en fuktighetslotion. Jag hade kunnat beställa bra mycket mer men som tur var satt mamma bredvid och påminde mig om att detta ska betalas också ^^
Så nästa gång jag ska beställa så ska jag ha (helst hela Sonya kitet) Aloe Vera Gelly och åtminstone Aloe Nourishing Serum. Spännande och se hur det verkar!

Idag har Ellie inte varit så kry, hon har kräkts en gång (möjligen två då jag upptäckte när jag skulle bädda hennes säng att det var en liten kräkfläck på lakanet), hon har inte ätit så mycket men druckit desto mer. Hoppas på att hon är piggare i morgon, sen får jag hålla utkik efter vattkoppor då kusin Wilma har/ har haft vattkoppor.

Sängen nästa.

Go' Natt!



Mums Mums

Snö, snö, snö. Än vill vädergudarna inte att våren ska komma hit till norrland...
Så vi har spenderat dagen inomhus.
Ellie vaknade, hör och häpna, klockan 06 i morse och hade inga planer på att somna om.
Tur för mig att det var Antons tur att kliva upp med henne.
Klockan 09 klev jag upp och det var nog det mest ansträngande jag gjort idag.
Ellie fick äta sin första Mums Mums idag. Den var så god att hon ville äta med hela överkroppen.


På bild nr 2 visar Ellie hennes Evil Face som hon ger mig lite nu och då dagligen.
Bild nr 3 gör hon sin pussmun och som bild nr 5 visar så fick även håret sin beskärda del av Mums Mums:en.
Det blev ett bad sedan med farmor.

Jag ska spendera resten av kvällen och eventuellt hela natten med att hålla tummarna på att Ellie sover längre än till klockan 06 i morgon. Det är nämligen min tur att kliva upp med henne då.




Då ta vi de på hemspråk'e

Nu ä vi ute å rättje igen. Närmare bestämt i Bjurholm. Innan vi åkte hit igår va vi föbi Leos Lekland å härja. Eftersom de va vanli veckoda så varä väldi lite barn vilke passa oss perfekt, då slapp vi ampes för att Ellie skulle bli överkörd av båna. Ja vet inte vem av oss som hade mest rolit. Kanske varä till å med ja.
Precis som nä vi va på Knasiga Kojan så va Ellie lite avvaktande till en början men sen satte hon fart.
Ruschkana var nog de roligaste. Den försökte hon även åka åtabak, den tokfian.
Å som vanlit va ja alldeles blöt å svett efter att ha ävles i alla dessa tunnlar å över hinder och småhål, som nog inte ä gjorda för dom som ä gârv... som jag... Men igenom kom ja!
Vi tog en liten paus och åt lite pannkaka å sylt för att sen ta vi' där vi slutade.



Ida ha vi vare ute å åkt spark i sol å värme. Efter ett litet tag somna Ellie å hon fick fortsätta sova ute i sin sparklåa.

På freda ska vi till Övik, där ja ska bäges med syskonen och gottgöra Mariam för att ja glömde hennes födelseda igår (sorry Mariam!). Ja fick för mä att hon fyllde år den 26:e, även fast mamma sagt dan innan att de va den 23:e... Hon ringde och trâtte på mä igår när det var uppenbart att ja glömt de.
Kanske måste ja köpa den där laptopen Mariam önska sä...


Dialekter tycker jag är viktigt att bevara (här finns en sida om dialekter, bla ångermanländska och ljudklipp).
Jag är stolt över att vara norrlänning och jag älskar vår dialekt.
Älskar att komma till Graninge och höra hur min momma och morfar pratar. Försöker komma ihåg uttryck som dom använder så att även jag kan använda dom och förhoppningsvis föra vår dialekt vidare till mina barn.




Avlopp

Det är skitfint väder ute idag. Ellie ligger och sover och jag har övervägt att gå ut och gå en sväng med henne sen när hon vaknar.

Det luktar, nej, det stinker avlopp inne på toan. Det började som en liten förnimmelse men odören har växt sig till en ogenomtränglig vägg när man nu tar sig in på toan. Inte så trevlig. Jag kunde ha tagit tag i det nu när Ellie ligger och sover men ibland vaknar hon för minsta lilla så jag får ta det när Anton kommer hem efter jobbet eller i värsta fall i morgon. Jag ser inte fram emot det. Måste rengöra brunnen vid badkaret och handfatet och hoppas att stanken försvinner. Annars får jag ta kontakt med HSB som får undersöka det hela.

Tittade på Tidsresenärens Hustru igår som är baserad på en bok med samma titel av Audrey Niffenegger. Ett romantiskt drama där titeln avslöjar att det handlar om en man, Henry,  som ofrivilligt reser i tiden. Han träffar sin livs kärlek första gången då hon är 6 år och han 36.
Filmen var bra. Romantisk, lite komisk emellanåt och sorglig, allt som sig bör i ett drama. Men jag kan tänka mig att boken är bra mycket bättre än filmen så det blir väl att införskaffa sig denna bok också.
Jag vet inte varför jag har snöat in mig på romantik.
Annars brukar det vara thriller/rysare a la Stephen King och Dean Koontz som gäller.
Men det är väl som med allt annat, det går i perioder vad man vill läsa, lyssna och titta på.

Ett troll har vaknat!

Undertecknad. Trollets mor.



Skitjobbigt

Ibland är det bra att familjeliv.se finns. Jag skriver aldrig själv i trådar men läser gärna och ibland snubblar man över en tråd som skulle kunna vara skriven av en själv och man inser att man inte är ensam, och det gör en lättad och nästan glad.
Den här tråden jag menar handlar om folk som efter ett samtal med någon går igenom hela samtalet i huvudet efteråt, hittar fel och analyserar för att sedan skämmas och få ångest.
Precis som jag.
Jag hatar det, det hindrar mig från att umgås med människor och ringa samtal just pga av ångesten som kommer efteråt man har pratat med någon. Okänd eller bekant.
Det behöver inte ens vara ett samtal, det kan vara ett inlägg på bloggen, sms, mail eller en kommentar man lämnat.
Jag kan till och med ha pratat med mamma och sedan gått igenom samtalet för att få ångest över något jag sa, som kanske inte lämpade sig. Men jag vet nu att jag inte är ensam. Det finns fler som är precis som jag och det känns skönt att veta.
Men det är likväl skitjobbigt, att må dåligt så fort man öppnar munnen och precis som någon berättar i tråden kan det vara en händelse som hände för flera år sedan som bara ploppar upp i huvudet och så är det kört.
Och jag försöker verkligen att inte tänka på dessa samtal eller saker man gjort men det är som att ju mer jag kämpar med att förtränga och glömma desto mer dyker det upp i skallen på mig.
Det har gått så långt att jag måste säga något högt (som tex fan, helvete osv) eller harkla mig, hosta bara för att för att liksom distrahera mig själv.
Man börjar ju ifrågasätta sin egen psykiska hälsa när man börjar låta som en med tourettes syndrom utan att ha tourettes...
Det är ju inte hela tiden men åtminstone en gång per dag måste jag "distrahera" mig själv från att sluta tänka, älta och analysera händelser eller samtal.
Kanske finns det någon benämning på det hela. En sorts social fobi kanske...

En flottig jag och ett söttroll.





Böcker

Ända sedan jag började läsa första boken i Twilight-serien har jag gruvat mig för att läsa ut dom. Jag har vunnit några Jane Austen och Emelie Brontë böcker på Tradera men nu har jag siktat in mig på ytterligare en författare. Nämligen Charlaine Harris. Hon är författaren till böckerna om Sookie Stackhouse, True Blood serien. Än så länge är det åtta böcker i denna serie, vad jag kan hitta och den nionde kommer ut i maj. Måste ha!

Anton kommer bli galen på alla böcker jag köper hem :P

Måste ha dessa böcker!




...

Inga kanaler fungerar på tv:n. Bara ettan, men enda gången jag tittar på den kanalen är när True Blood går...
Vi har Com Hems Large så det känns märkligt att ha haft tv-kanaler i överflöd och nu en enda ynka kanal.
Vet inte riktigt vad vi ska fördriva tiden med... Kanske ladda hem någon film.
Annars då... Bloggtorka. Torrhosta. Uttråkad. Deppad.
Jag behöver sol i mängder och värme. En tripp till Skottland skulle göra mig själaglad. Trots avsaknad av värme denna årstid.

Denna vecka har jag lagat den ena lyckade maträtten efter den andra. Igår gjorde jag lasagne för första gången och den vart närmaste perfekt och hör och häpna jag brände inte ens såsen. Lasagnen var nästan snäppet godare idag. Idag gjorde jag ugnstekt fläskfilé, hemmagjord sås och potatis till. Även den lyckad så nu överväger jag att ställa upp i något matprogram för att visa mina färdigheter.
Frågan är bara vad jag ska hitta på i morgon...

Ellie tycker det är jätteroligt när man kryper och jaga efter henne. Skrattar så härligt och tjuter när man hinner ifatt henne. Ännu går hon inte men det är nog inte så långt ifrån nu. Hon har inga svårigheter att ställa sig upp med något litet till stöd. Säger titta, tack tack, tittut (ibland kan det vara lite stvårt att skilja dom åt), vovve, kisse, lampa, mäh, där och påhittade ord som låter bra för stunden. Smackpussar har hon nyligen börjat med men när hon kommer för att pussas är det fortfarande öppen mun som gäller. Hon nickar och skakar på huvudet men vet inte riktigt när hon ska nicka eller när hon ska skaka. När hon gör något hon inte får skakar hon oftast på huvudet men fortsätter oftast ändå ^^
Den 9/4:e har vi fått kallelse till ögonmottagningen på sjukhuset. Förmodligen är det en extra koll då hon är förtidigt född. Ska komma ihåg att berätta att vi är flera i famljen som har dold skelning så dom även kollar det.
Och den lilla damen har nu även fått dagisplats, eller förskoleplats, den 16/8:e.
Det känns både bra men vemodigt också, om jag hade kunnat vara hemma med henne ett år till så hade jag gjort det. Men som verkligheten ser ut så måste jag plugga för att få ett bra jobb jag trivs med och det är bra för Ellie att träffa och leka med barn mer i hennes ålder.
Näe, nu har jag skrivit för mycket igen...
Kanalerna har återkommit, får se om det finns något värt att se

Ha de'!


Jo, jag var ju blond ett tag en gång i tiden...




I brist på annat, skriv om pruttar!

- Min pappa heter Göran.
- Gör han?
- Jaa, det gör han!


Fattar ni? Göran - Gör-han. Höhöhö
Fast han gör det! Min pappa alltså.

Åhh, jag vet inte vad jag ska skriva. Känner att jag vill skriva nått men vad?
Jag skyller på vädret. All denna snö som faller ner och aldrig tycks sina gör mig nedstämd. Inge inspirationsgivande alls...
Och att skriva vad jag gör om dagarna är ungefär lika intressant som att lyssna på gudstjänst i närradio...
Booooring

Just det! Har för en längre tid glömt familjeliv.se och dess existens men kom på för inte så länge sen hur underhållande det kan vara att läsa dessa trådar.
För någon kväll sedan var jag där inne och började läsa en tråd där någon ställde frågan om hur många tjejer det är som fiser hemma.
Svaret är väl ganska självklar tyckte jag men när jag började läsa så var det inte alls så självklart... Tydligen går många in på toaletten för att släppa sig...?
Vissa verkar hellre dö än att prutta inför sin partner.
Jag fiser där jag står, går eller sitter. Inte fan tänker jag springa på toan för att göra något så ynkligt som att släppa en fjärt. Luktfri eller inte. Fast då är jag tydligen väldigt äcklig, ouppfostrad och otäckt.
Kan Anton så kan jag.
Fast jag har inte en chans att komma upp i hans kaliber. Och visst är jag omåttligt sugen på att plugga igen röven på han med en kork emellanåt när han ätit något som genererar gaser i mängder.
Men aldrig att jag skulle ställa det kravet på han att springa på toa för att fisa. Då skulle jag nog inte bli långvarig i detta förhållande ^^
Fjantigt. Orka vara så jävla pryd!

Kanske passande skylt att sätta upp

på ytterdörren..?

 

Nu ska jag klura ut vad vi ska äta till middag. Kanske något med mycket bönor i... Och kål... ^^







Man mördad

Igår var jag helt slut. Hade ingen ork till något, mådde illa och ont i magen, yr och frusen.
Det är mycket bättre idag fast jag är fortfarande oerhört trött.

Mamma ringde tidigare idag för att kolla hur det var med oss och berättade att en man har blivit mördad på Ersboda. Känns väldigt olustig då vi bor på Ersboda. Nu finns ju både Östra och Västra Ersboda. Vi bor på östra och det var på just östra det hände, inte alls långt ifrån där vi bor. Tre vårdas på sjukhus och en har avlidit av skadorna. Detta hände alltså runt 21-tiden igår.
Hemskheter!
Måste vara oerhört jobbigt för familj och anhöriga...
Tydligen var mannen 33 år, i samma ålder som Anton.
Så bara för att vara på den säkra sidan har han utegångsförbud efter mörkrets inbrott och om han måste ut måste han var beväpnad med åtminstone en AK-47, skyddsväst och en cykelhjälm.
Näe, usch nu var jag hemsk. Man ska inte skämta om så allvarliga saker...

Jag håller ju på att läsa Twilightböckerna och har väntat på att Så länge vi båda andas ska komma ut på pocket men den ser inte ut att komma förrens i juni. Så igår gjorde jag slag i saken och köpte den inbunden istället. Ska även köpa serien på engelska också.
Är nu i slutet på Ljudet av ditt hjärta. Har säkert läst fem andra böcker emellan bara för att dra ut på det lite, lite till.

Är så trött att jag skulle kunna gå och lägga mig nu men ska vänta nån timme till.
Ska fortsätta titta på Desperate Housewives.

Ha det gott!

Gammal bild på lilltrollet ♥

 

 





Söndagen den 14:e

Idag har städning och långpromenad stått på schemat. Och där tog det slut. Har inte gjort så mycket mer förutom att jag har lagat mat och busat med Ellie.
En ganska lagom söndag med andra ord.
Jag hade tänkt se Cougar Town på kanal5play.se men så såg jag att det kostade så jag ändrade mig. Faktiskt.
Har missat alla avsnitt men... Det finns ju andra sätt att titta på så...

Är det bara jag som tycker det är knepigt med grannar som täcker för varenda fönster i lägenheten?
Särskilt när man inte ens bor på markplan.
Jag blir nyfiken och fundersam till varför det kommer sig. För man har ingen insyn ändå om man bor på andra våningen.
Det verkar som att det är någon som flyttat in ovanför oss, men alla fönster är täckta. Det gör mig misstänksam. Och min vilda fantasi får fritt spel.
Usch!
Jag kommer säkert bli en sån där tant som står vid fönstret gömd bakom en gardin och smygkikar på grannar dagarna i ända... Låt oss hoppas att jag inte blir så.
Och missförstå mig inte. Jag är absolut ingen sån person nu. Det finns andra runt omkring som sköter det så fint redan nu. Men man vet aldrig när man blir till åren. Jag kanske blir en riktig bitterfitta som drar barn i håret och vevar med käppen efter folk.
Näe... Det tror jag inte. Jag kommer snarare vara den där tanten som bjuder barn på godis och delar ut stickade tjocksockar till grannskapet. Jag kan dock inte sticka. Men jag har många år på mig att lära ^^

 

Don't ask...

Gör ett tappert försök att dryga ut inägget med att immitera

en snäll gammal tant vs. elakt gammal tant...

 

Natti, natti!

 

 





Dags att sussa

Har kikat på film och myst ikväll. Det blev ingen städning eller tvättning idag.
Vi var även och storhandlat idag och det var väl det. En riktig latdag har det varit.

Ellie har fått en ny favoritlåt, nämligen Lady GaGas Bad Romance. Så nu har vi två låtar att välja bland för att avleda henne när hon blir gnällig ^^

Bla, bla, bla... Har inte så mycket vettigt att skriva, blir mest bara svammel.

Lägger in några bilder på Ellie tidigare ikväll när hon upptäckte sig själv i webcamen.



Mycket intressant tyckte hon att det var :)

Go'Natt!

Som ett brev på posten

Idag kom dunderförkylningen som ett brev på posten. Huvudvärk, mosig, yr, snorig, hostig och så vidare. Men det är bara att gilla läget och kurera sig. Att man sedan har mens och alla dess krämpor gör ju inte saken bättre.
Ellie är bra mycket piggare idag iallafall, jämfört med dom senaste dagarna. Hostan håller i sig men medicinen verkar göra sin verkan. Just nu sitter hon och knaprar i sig majskrokar.

Hade tänkt röja lite här hemma men får se om man har ork till det. Tvätta skulle jag behöva göra. Kanske skickar ut Anton för att göra det.

Ellie har förövrigt fått utslag på mage och rygg. Funderar på om det är tredagarsfeber hon haft. Det ser inte ut som nässelutslag om man jämför bilder på nätet. Fast jag upptäckte ena utslaget redan då vi var i Övik vilket den nu har växt till sig lite och fått fler och vid tredagarsfeber kommer ju utslagen vid tredje dagen. Å andra sidan så kan de kanske dyka upp innan. Vattkoppor är det inte. Aja, hon verkar ju inte lida utav det så det är väl bara att avvakta så försvinner dom så småningom.


Pink Floyd - Wish You Were Here



Män jag dreglar över

... när inte Anton finns tillgänglig ;P
Här kommer ett något ytligt inlägg kan tyckas, men alla har vi våra favoriter när det kommer till skådisar. Här är mina (utan inbördes ordning):

James McAvoy


Han är kanske inte den uppenbara skönheten enligt vissa men han har det. Det är något över honom som gör honom speciell. Älskar hans skotska dialekt. Han är en av de få som skulle kunna läsa ur en telefonkatalog utan att man skulle riskera att somna (han och Sir Anthony Hopkins)
Kolla bara på detta klipp ;)


Ewan McGregor

 

Ännu en skotte som har ett leende to die for (jag har en enorm svaghet för skottar ^^).

 

 

Robert Pattinson


Första anblicken var jag inte så imponerad. Men efter att ha sett Twilight var jag såld...(japp, ännu en engelsman).

 


 

Gerard Butler

 

 

Och ännu en skotte ;D No words needed.

 

 

 

 

 



Meducin

Så har vi varit på vårdcentralen och fått vårat troll undersökt. Efter svalgprov och blodprov kunde doktorn meddela att allt såg bra ut och hon hade inge streptokocker. Däremot fick hon medicin som heter Mollipect som vi hämtade ut på apoteket, eller som det nu heter Kronans Droghandel. Det ska hjäpa henne att hosta upp slemmet i halsen och få henne att andas bättre. Men det innehåller efedrin så om hon börjar klättra på väggarna så tyckte doktorn att man kunde minska dosen ^^
2-3 gånger dagligen så hon få detta.

Meducinen

 

Just nu ligger trollet och sover. Ska fixa och ge henne mat samt medicinen när hon vaknar.

Näe, jag lovar att inte smutta på Ellies medicin. Jag håller mig till min cola ^^

 

 





Vårdcentralen nästa

Ringde sjukvårdsrådgiviningen nyss angående Ellie och hennes förkylning. Varken hostan eller febern vill ge med sig riktigt. Och igår morse så hade hon rosslig och pipig anding till och från hela dagen, även idag har hon haft det. Så kvinnan i andra änden av luren ordnade en tid till oss på vårdcentralen så vi får åka in och kika på henne. Och efter att ha läst att det är rekord av anmälningar av RS-viruset så blir man som förälder extra nojig. Rädsla för lunginflammation hägrar också. Samtidigt som man inte vill vara hönsmamma så måste man kolla upp saker och ting. Jag önskar jag var extra nojig när jag var gravid med Ellie och såg den första lilla blödningen, men jag valde att vänta och ja, resten vet vi hur det gick. Å andra sidan vet man ju inte om dom hade kunnat hindra en förtidig födsel ändå.
Det jag ville komma till är att det är bättre att kolla upp det extra noga. För man vet som sagt aldrig. Nu tror jag inte att det är något allvarligt, förmodligen bara en vanlig förkylning, men det kommer kännas bra mycket bättre när en doktor har fått kika på henne. Då kan man njuta av helgen utan att bevaka tösen 24/7. Hon är förövrigt pigg och kryper runt och leker. Men inatt fick varken hon eller vi många timmars sömn. Hon verkar få så ont när hon hostar, börjar gråta och vill inte ha någonting.
Well, well.
Ska göra mig iordning så man inte kommer till vårdcentralen som ett åkerspöke.



Hemma

Nu är vi hemma i Umeå igen. Skönt att vara hemma. Fast lite tomt. Som alltid när man har varit i Övik och hälsat på.
Blommorna har klarat sig utan mig. Anton kom faktiskt ihåg att vattna blommorna denna gång (vart ska jag rita korset någonstans?)

Ska strax titta på senaste avsnittet på Vampire Diaries (jag är en sucker för dessa serier). Ända sen jag var liten och såg Fright Night 2 för första gången med min vän Ida så har vampyrer fascinerat mig. The Lost Boy var en annan favorit, En Vampyrs Bekännelse... ja listan kan göras lång ^^

Härliga 80-tal ^^

 

 



Torsdagen den elfte i tredje, Herrens År 2010

Ellie hade feber större delen av dagen i går, stackarn. Hade med mig två stycken alvedonsuppar som tur var så hon fick en på kvällskvisten då hon bara låg och orkade inte göra någonting. Idag verkar hon mycket piggare om än väldigt hostig och slemmig i halsen. Vi hade väl tänkt åka förbi Bjurholm på vägen hem men vi skippar nog det. Dels har dom bestyr med snöras och dels är ju Ellie sjuk så vi får ta det en annan gång.

Kanske att kasta pengar i sjön men för ett tag sedan köpte min syster shampo och balsam som ska få håret att växa. Dyrt var det kan tilläggas. Men då ska det räcka i ett halvår om man inte överdoserar. Enligt henne fungerar det. Jag är själv skeptisk till det hela men är ändå sugen på att prova. Lägger man ut 600 spänn på shampo och balsam vill man ju gärna att det ska ge effekt också. Revita heter produkten.

 

Om portmonän tillåter så kanske man köper produkten. Synd att inte vanligt gödselmedel funkar... Billigt, men å andra sidan vem vill ha kobajs i håret? Jag har haft tillräckligt med sånt i håret efter ett sommarjobb på ett sambete. Ca: 50 kor på två pers med endast fyra mjölkmaskiner. Det ni! Och inte växte håret nå nämnvärt på mig heller...
Muuuuu


Soilwork - Light The Torch

 

 



Helgon

Turn up the volume! Njuuut...



Igår kom Anton hit (äntligen! :) ) På kvällskvisten satte vi oss och såg en uppföljare till en film som jag längtat i flera år efter. En uppföljare till en av världens bästa filmer, The Boondock Saints, nämligen The Boondock Saints II: All Saints Day.
Men jag måste säga att jag blev väldigt besviken faktiskt. Karaktärerna kändes för överdrivna. Det var för mycket humorinslag i uppföljaren som gjorde att filmen kändes mer som en komedi än en action. Inga riktiga storslagna scener som i första filmen. Det var väl mer på slutet som man fick lite känsla. FBI agenten Eunice hade dom försökt att efterlikna Willem Dafoes orginella och något udda karaktär. Kanske inte eftrelikna själva karaktären men det udda och orginella. Det kändes fel. Även bröderna Connor och Murphy var lite av en besvikelsle (trots att dom är oerhört härliga att vila ögonen på), för krystat nästan och man fick inte den gåshuds-känsla som man får varje gång man tittar på första filmen. Jag trodde först inte att det var samma ressigör/manusförfattare som till första pga den enorma skillnaden filmerna emellan. Men det var det ju, vilket fick mig nästan att bli ännu mer besviken.
Men jag hade nog alldeles för höga förväntningar efter alla dessa år av längtan till en uppföljare. All Saints Day slutar på så sätt att det kan tänkas komma en till uppföljare och om det gör det hoppas jag innerligt att den blir bättre än tvåan.

En underbar scen från The Boondock Saints.



Älskar, älskar, ä l s k a r  Willem Dafoe

 

 



Klockan Sent

Tänkte att det var lika bra att skriva ner några rader innan jag går och lägger mig... Var ett tag sedan nu...
Det har varit en lugn helg med en gnällig Ellie. I lördags permanentade jag mammas hår så nu är hon som en mörkhårig guldlock med slingor. I går var jag och Ellie över till Emma och Alicia och hälsade på. Ellie stormtrivdes och Alicia var väldigt generös och delade med av sina leksaker :)
Det var kul att få träffa Emma och snacka lite skit och när vi gick därifrån var vi två ICA påsar fulla med kläder rikare.

Idag var jag och syster Mariam på stan. Jag inhandlade en alldeles för dyr parfym på Kicks (Burberry The Beat) och en tröja plus foundation på HM.


Idag upptäckte jag även att en till tand tittat fram, nu i Ellies överkäke. Där har vi förklaringen till varför hon har varit så gnällig och otröstlig emellanåt. Hon har även blivit förkyld, snorig och hostig och jag börjar känna en början till förkylning också. Ellies kusin Teo har fått vattkoppor. Ellie kan redan vara smittad men jag överväger att ta henne till storasyster och utsätta henne för lite extra smitta. Bättre att hon får det nu när hon är så liten än att få det när hon blir större och kan klia ordentlig och få en massa ärr. Jag är medveten om att hon fortfarande kan få bältros även fast hon har haft vattkoppor. Men vi får se hur vi gör med den saken.

En trött Sofie signing off.



Fredag

Igår var vi som sagt på bio och tittade på Tim Burtons tolkning av Alice i Underlandet. Jag tycker den var riktigt bra, men så älskar jag Tim Burton och alla hans verk. Johnny Depp var härligt vrickad som Mad Hatter. Och Tims fru Helen Bonham Carter var grym som den elaka Red Queen som är så ivrig i att halshugga den som kommer i hennes väg. Också älskar jag Alan Rickamans röst (ni vet han som spelar Professor Severus Snape i Harry Potter). Han var röst åt Blue Caterpillar. Något jag älskar med Tim Burtons filmer, förutom det visuella, är musiken. Alla intron till hans filmer är så underbar, gåshudsfaktor. Älskar musiken!
Ta Edward Scissorhands till exempel:





Eller The Corpse Bride:



Och inte bara intron utan all musik i filmerna är bra! Men jag förväntade mig att filmen skulle utspela sig när Alice var liten som i boken men i denna film är Alice nästan vuxen och återbesöker Underlandet. Något som hon bara minns som drömmar, mardrömmar. Men i vilket fall som helst så blev jag inte besviken och njöt filmen igenom.

Idag sov både jag och Ellie på tok förlänge. Kockan 11 närmare bestämt. Jag var inte på mitt bästa humör när jag klev upp, men det kan ha något att göra med att jag drömde att Anton var otrogen ^^
Han var så hånfull mot mig i drömmen. Och jag brukar aldrig våld men i drömmen så hoppade jag på honom och slog för allt vad jag var värd. Jag hoppas att han fick ont... Det värsta var nog att han inte var ångerfull. Tur att det bara var en dröm. Och tur att jag befinner mig i Ö-vik och han i Umeå för annars kanske han hade fått sona för något som bara skedde i min dröm. Jag kanske rent av hade dragit på honom en smäll det första jag gjort när jag vaknade.

Det har varit en kanonfin dag idag. Plusgrader, strålande sol och jag hörde en talgoxe kvittra så fint att jag rakt fick vårkänslor. Jag och Ellie tog oss en promenad, svängde förbi ICA och handlade för att kunna avnjuta lite fredagsmys senare ikväll.

Nu ska jag avrunda och börja förbereda middagen.

Ha det gott!

Fail

Ellie hade det roligt på familjekvällen på skolan. Dom hade uppträdanden och dans. Ellie vandrade från famn till famn bland Mariams vänner, hade första parkett när det uppträddes och när dom dansade, bla afrikansk dans.
Sedan slockande hon som ett ljus när vi kom hem efter att hon ätit sin kvällsgröt och borstat tänderna.
Sedan avslutade jag som sagt med att avnjuta min cola och tittade på True Blood.

Om man följer några av skvallerbloggarna (gossips.se och falsksanning bla) så har man ju inte kunnat undgå att se att sveriges största bullshitare jag menar bloggare, a.k.a Kissie, har tatuerat sig. Nu är ju inte jag någon expert på tatueringar what so ever och bör kanske inte uttala mig om saken men... Om detta är den tatuering hon har på sin handled så tycker jag nästan synd om henne...

 

Den är så fail att det nästan gör ont i mig att titta på den. Jag skulle nästan gå så långt att säga att den hamnar på listan bland dessa misslyckade tatueringar...

Ett smakprov:

 

 

 

 

Så om jag hade varit henne så skulle jag söka upp en seriös, duktig tatuerare och göra en cover up omgående. Skulle för mitt liv inte vilja gå runt med en sådan tatuering som inte är lätt att dölja. Men det är ju jag...

Näe, sängen nästa!

 

God natt!

 

 



Feberfri

Ellie är idag feberfri och lika pigg och busig som vanligt. Hon sov större delen av natten förutom en sväng runt ett tiden då hon fick ligga och snutta lite för att sedan somna om igen.
Idag har hon och jag mest sprungit runt här hemma hos mamma och busat med katten Ink i hälarna. Jag blev helt slut och svetten den rann så nu ska jag be någon av syskonen passa Ellie medans jag tar en dusch som den flottiga småbarnsmorsa jag är.
Sen beger vi oss upp på min gamla skola på familjekväll och kommer förmodligen avsluta dagen med att titta på True Blood och avnjuta min iskalla cola i glasflaska (godare finns inte enligt min mening, mmmm...)

På återseende!

Feber

Ellie har återigen haft feber, från och till störe delen av dagen. Hoppas bara att hon får sova inatt, jag med för den delen. Hon sov ca: en timme efter jag lagt henne klockan åtta sedan kom lillebror upp med en febrig liten tjej men efter ca: en och en halvtimme och en skål med lite glass senare sover hon igen.
Förmodligen är det fortfarande tänderna som spökar.
Hoppas bara hon är pigg i morgon för då hade vi tänkt gå på familjekväll på bror och systers skola.
I morgon börjar även första avsnittet på andra säsongen av True Blood. Äntligen!
Och på torsdag ska jag och Mariam på bio och se Tim Burtons Alice i Underlandet. Som jag har längtat tills den filmen kommer på bio. Får bara hålla tummarna att Ellie är pigg även då så man kan gå på bio med gott samvete.





Jäklar vad stort jag ska göra då... Skitsamma, nu ska jag sova.

G'Natt!



Gollum + hyena = Jag...?

Sovmorgon.
Ellie vaknade inte förrens klockan 10 idag trots att hon somnade vi åtta igår kväll. Sömntuta.
Hon har blivit så duktig, den senaste veckan har hon sovit hela natten alldeles själv. Jag trodde det skulle bli en svår övergång från att sova bredvid mig till att sova i egen säng men det har inte varit några problem. Så nu kan man äntligen bre ut sig som man vill ^^ Hon också för den delen.
Och det här med att natta henne går också över förväntan. Tidigare har hon antingen får snutta sig själv till sömns eller så har vi bara legat bredvid henne tills hon somnat. Nu räcker det bara att bädda ner henne och pussa henne god natt och hon somnar själv utan att man behöver vara i närheten. Peppar, peppar, ta i trä.

Jag har upptäckt något med mig själv som jag anser inte är så bra. Jag ser inte mig själv som en egoistisk människa utan snarare ganska givmild och generös förutom när det gäller en sak. Nämligen cola.
När cola kommer in i bilden så blir jag som en hyena runt ett kadaver (jag kan det här med liknelser...) jag kan nog inte ens neka till att jag möjligtvis låter som en när jag ser någon annan närma sig colan. Colan för mig är som Ringen för Gollum.

"Where iss it, where iss it: my Precious, my Precious? It's ours, it is, and we wants it. The thieves, the thieves, the filthy little thieves. Where are they with my Precious? Curse them! We hates them."

Så kan det tänkas att jag väser fram om jag inte hittar "min" cola. Det värsta av allt är att det behöver inte ens vara min cola. Utan det kan händelsevis vara så (om vi är och hälsar på i Ö-vik) att mamma kan ha köpt hem cola som, såklart, är till alla. Men jag drivs av mitt habegär, min hjärna anser att den är min, bara min och dom andra kan med nåd få sig ett glas. Helt sjukt!
Nu måste jag bara bearbeta denna sida av mig och överkomma mitt beroende för cola känner jag.
Kan bli lättare sagt än gjort.

 

Ha det gott!



God Natt

Nu har jag ätit en massa godsaker hela kvällen så jag är alldeles stinn. En god natts sömn på det här så!
Jag tror min bror har varit rätt nöjd med dagen som varit fast han har varit lite osynlig idag och hängt med kompisar på sitt rum. Ja se ungdomar.. ;P

På tal om något annat så har familjen verkligen skaffat sig en udda katt, eller så har han blivit så efter att ha hamnat hos denna allt annat än normala familj ^^
Han beter sig mer som en hund än en katt. Jag har tidigare bara sett hundar som jagar sin svans, det gör katten Ink också. Och bollarna måste nog åka snart på den stackarn för han juckar på lite allt möjligt, täcken och filtar hör till favoriterna. Också där har jag endast bevittnat hundar som gör, mig inkluderat (inget jag vill uppleva igen kan tilläggas...) (... särskilt inte av en leonberger...). Något annat som denna katt verkar vara väldigt fascinerad av är att dränka döda ting i sin vattenskål. Allt som har rätt storlek som han orkar bära på, från Ellies sockar till legobitar, sudd, pennor, hårsnoddar... you name it!
Så han går mer efter namnet knäppis än Ink.

Näe, nu är det hög tid för mig att sussa!



Sov Gott!



Icke att förglömma

Min lillebror fyller hela 17 år idag!
Hurra, hurra, hurra!
Så idag är det tårtätning som gäller, inte mig emot ^^
Ellie skulle ju egentligen fylla ett år någongång denna månad men...ja, istället valde hon ju att komma ut i den stora vida världen 10 veckor för tidigt.
Stora lillebror däremot valde att komma ut lagomt till sin BF plus några dagar. Och nu har han blivit så stor! Han är nu längst i familjen, fast det är ju inte så svårt då medellängden i denna familjen är kring 160 cm...
Helt otroligt vad tiden går fort, för fort ibland.

Liten blir stor. Bror ca: 2 år gammal

 

 



Noooooooo!!!

Tänkte skriva om Ellies äventyr på Knasiga Kojan som moster Sara med famlj bjöd henne på och även dela med mig av några bilder som vi tog därifrån också lyckas jag radera alla bilder och filmer från den dagen!
Hur lyckades jag med det?!
Jo, jag skulle ta bort några andra bilder från minneskortet som bara tog upp en massa minne och hade markerat bilderna från i lördags också.
Förbannat klantigt!!
Aja, inte så mycket att göra åt nu... Det kommer fler gånger vi beger oss till Knasiga Kojan så jag får väl ta lite extra mycket kort då, som kompensation ^^
Men Ellie hade iallafall riktigt roligt. Och jag med. Anton kunde inte härja så mycket pga en ihållande huvudvärk men han får ta igen det till nästa gång.
Ellie var lite konfunderad till en början, lite försiktig och avvaktande men sen släppte hon loss och rejsade lite överallt. Även jag och Wilma var lite överallt, jag hade fullt sjå att hålla hennes tempo genom alla dessa tunnlar och gångar. Men jag hade minst lika roligt som de övriga barnen. Fördelen med att ha mycket av sitt barnasinne kvar ;P Vi åkte rutschkanor och klättrade. Wilma åkte rutschkana med Ellie, jag åkte med Wilma och finalavslutningen åkte både jag, Ellie, Sara och Wilma den största kanan av dem alla. Whole lotta fun!

Bilderna är från Knasiga kojan.


Nästa vecka Anton är ledig ska vi ta med Ellie till Leos Lekland i Umeå. Det är i princip som Knasiga Kojan och det är perfekta ställen att hålla barnkalas när Ellie blir lite större :)

Ska titta till det sovande barnet nu. Vill inte att hon trillar ur sägen.

Ha det gott!





Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0