Hur Gammfi föddes

Det är en rätt söt historia faktiskt. Kan börja med att förklara att i Graninge, där jag ursprungligen kommer ifrån, kallar vi våra morföräldrar för momma och moffarn. Iaf i våran släkt ^^

Och detta var  julen 06, om jag inte minns helt fel, och min underbara, söta systerdotter W var då nästan 17 månader och väldigt duktig på att prata. Och för en 17 månader gammal tös kan det ju vara lite förvirrande med både momma och gamm-momma plus alla mostrars och morböders namn. Innan hade jag fått heta, kort och gott, Fi. Men denna julaftonskväll skulle då lilla W ropa på mig och ut kom då Gammfi. Och vi alla fick oss ett riktigt gott skratt. Och Gammfi vart senare Gammfisen (vilket kanske inte var så väldans smickrande men ändock rolig).

Så när jag skulle skapa denna blogg, så var ju såklart Sofie upptaget, och för att hedra min lilla skatt W så fick alltså min blogg heta Gammfi ^^

Ska bli spännande att få höra prinsen T när han börjar prata. Det finns inget sötare än när småbarn pratar och skrattar. Vilka skatter dom är mina syskonbarn!
Och vilka föräldrar Systeryster och herr G är!
Ni gör ett kanon"jobb"!


Ringde till mitt ena jobb tidigare för att dubbelkolla hur jag jobbar, OM jag jobbar (tar inga chanser numera xP), och det visar sig att jag inte jobbar förrens den 25:e. Så sköönt!
Jobbar dock natt onsdag och torsdag, men det har jag absolut inget emot. Skulle kunna jobba där jämt.

Nu ska jag bege mig för att söka rätt på min snusdosa!

Ajöken!

Jobb, jobb och jobb

Har inte uppdaterat på ett tag nu. Har varit så mycket jobb på sistone så det har inte funnits så mycket tid över.

Förra helgen jobbade jag dubbelt. Jobbade natt på fredagen, vilket var riktigt trist då härliga, vackra Matilda var och hälsade på och skulle ha lite utav en "sista natten med gänget" innan hon flyttar söderöver. Men jag hann träffa henne lite iaf, och det är jag glad över! =)

På lördagen jobbade jag ca: 14 timmar i sträck, först med att flippa burgare och sedan direkt till nattjobbet. Kom hem ca: 7-7:30 på söndagsmorgonen, sova, upp kl:17 och jobba kl: 18. Hem, sova, upp och sen nattjobb fram till fredagsmorgon. Är nu ledig fram tills på måndag, vilket känns riktigt skönt!

Där emellan har vi hunnit hämta ett akvarium som jag köpte för ungefär 9 månader sen av våran granne. Fixat och trixat och nu har vi två finfina svarta scalarer. Ska ut nästa vecka och köpa lite fler fiskar.


image6


Det var nog allt för denna gång, vad jag kan komma på!

Attans, attans...!

Idag skulle jag tydligen ha jobbat på mitt ena jobb, flippa hamburgare osv. Men jag är fortfarande hemma hos familjen i Ö-vik... Inte bra...inte bra alls!
Tyckte jag dubbelkollade mitt schema ett flertal gånger och kom fram till den slutsatsen att jag var ledig på måndag, som alltid. Men så var tydligen inte fallet. Sen har inte min mobil varit i gång på hela helgen, den har varit väldigt trött och velat ladda upp sig men utan en laddare kan det vara lite trixigt.
Oh well... Får se hur jag ska förklara mitt misstag i morgon utan att dom ska tro att jag bara struntat i det hela.
Men så har jag ju två jobb och olika tider från dag till dag och det är inte det lättaste att hålla reda på dagarna när man är alldeles dagvill och yr som en höna...
Men, men... gjort är gjort och inte så mycket att göra åt.

Annars har jag haft en kanon helg!
I lördags så var jag och lillasyster barnvakt. Det gick riktigt bra, i var nere i lekparken och härjade innan vi gick på badhuset för att se lillebror spela fotboll, dessvärre förlorade dom, men det var roligt att se bror spela. Han är duktig, och snabb.
Sen gick han och jag på stan, skulle köpa en present till lillasyster. Det slutade med att jag köpte en tröja till mig själv och ett linne i  present till syster, ett 1500 bitars pussel till lillebror  som vi ska ha som vårat speciella projekt när jag kommer och hälsar på.

Igår var jag och tidigare nämda syster på stan, det visade sig att det linne som jag köpte inte riktigt föll henne i smaken, inte färgen iaf. Så då fick hon själv följa med och välja ut vad hon ville ha och det vart ytterligare några tröjor och linnen till mig ^^
Sen bar det av till bowlinghallen där vi bowlade i ca 2 timmar, det var riktigt roligt.
Sen hade jag och Sussigull en liten filmkväll och kikade på Easy Rider. Mycket bra film!

En mycket lyckad helg för min del.

Nu ska jag och lillasyster köra lite Singstar. Hugaligen! >.<



Åter till... Familjen Ärintesomallaandra

Åkte ju som bekant hem till Ö-vik för att hälsa på min familj idag. Kl 08-08:30 fick jag äntligen min "natt"sömn. Dock väcktes jag otaliga gånger av min kära lillasyster som ringde för att kolla om jag var vaken (?!) efter 5:e gången så stängde jag av ljudet på mobilen. Och kl 15 så tog jag mig upp ur sängen och nu är det snart dags att hoppa i säng igen.
I morgon ska jag och, ovan nämda syster, vara barnvakt till våra syskonbarn på snart tre och ett år gammla. Upp med tuppen kl 8 eller tidigare.
Bör förhoppningsvis kunna ställa om dygnet då.

Idag har jag lekt kurragömma med två av mina syskon. Det var faktiskt riktigt kul!
Lika barn, leka bäst, heter det ju.
Det var en av mina favoritlekar när jag var liten.
Men idag hade vi avancerat det så att den som skulle leta fick leta i ett kolsvart rum. Spännande! ^^
Sedan poppade vi lite popcorn och spelade 500 med kära mor. Dock hann vi inte så lång förrens det vart sura miner och vi la ner det hela.

I morgon är det som sagt barnpassning som gäller och ner för att se lillebror spela cup. Kanske lite bowling senare och kanske att jag och Sussifull hinner med våran filmkväll. Om inte annat får vi ta den på söndagen.

Näe, ska nog försöka få lite skönhetssömn så man orkar med de små i morgon ;P


Long time no see

Ja, jäklar... Det var ett litet tag sen man var och uppdaterade här inne. Dock finns det väl inte så mycket att uppdatera med, det har väl mest bara varit jobb. I fredags så kom syster Sussilull hit, det var väl meningen att vi skulle på Umeå Open, men vi struntade i den och for och festade med Herr A och hans jobbarkompis Mr J. Det blev en rolig och blöt kväll, med ölkorvar, öl och Guitar Hero.
Dagen efter var väl å andra sidan inte så rolig, inte för min del iaf, men efter en uppkastning och några timmars extra sömn i Mr J's himmelsäng, var man som en ny människa och man kunde gå och jobba >.<

Snart är det dags att jobba natt igen, om ca 3 timmar, och efter det så ska jag ta bussen till Ö-vik och hälsa på min kära familj och gratta lillasyster och lilla Teo, som fyllde år tidigare i mars. 05:45 går bussen, borde, förhoppningsvis, hinna med den. Sova ngn timma på bussen och sen ta första bästa säng man ser när man kommer hem till lilla söta mamma.

Var och handlade förnödenheter tidigare inför natten, det är nog bäst jag hugger in i lasagnen jag köpte innan den blir alldeles för kall.

Hey Ho, Let's go!


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0