...

Det kommer  nog bli en rätt så sporadisk uppdatering här på bloggen ett tag framöver. Just nu är vi i full gång att fixa och skruva ihop möbler i huset innan bebis anländer. Det har dessvärre tillstött lite problem som gör att vi inte kan skriva på papperna än så vi måste lösa det på något vis, förmodligen genom att hyra huset tills vi kan skriva på.
Besiktningsmannen hittade indikation på ev. vattenskada i badrummet på entréplan. Och nuvarande husägarnas försäkringsbolag måste skicka någon expert för att kolla om och i sådana fall vilken omfattning skadan är på. Det kan ta från en vecka upp till månader innan vi vet något. Det "positiva" är att det är betong, alltså finns ingen risk för mögel. Men innan vi vet något kan vi som sagt inte skriva på några papper och huset är således inte vårat än.
Men som den eviga optimist jag är vet jag att det kommer lösa sig. Huset är ju ändå 50 år gammalt och med tanke på åldern är huset i övrigt i mycket bra skick. Och vi stortrivs där!
Idag kommer vi att fortsätta att skruva ihop en massa möbler, prata med bank och husägare och fixa så vi kan hyra huset tills vidare.

I tisdags gick jag in i v.38 och har idag hela 18 dagar kvar till beräknad förlossning. Jag känner att jag går emot strömmen då jag nästan önskar att gå över, åtminstone en vecka :P
Dels för att bebis är beräknad måndagen som Anton börjar sin jobbarvecka, kvälls/natt pass, men även så att man är säker på att ha kommit i ordning i huset och allt runt i kring. Om inte det mesta hade varit nerpackat i kartonger så hade jag lagt upp en magbild men det får bli senare. Om det blir något senare ^^
Jag känner av lite mer "mensvärk" nu och jag tror att bebis har sjunkit ner lite. Det känns som så iallafall. På tisdag ska vi till BM och får då veta om pyret fixerat sig och om något mer har hänt.

Nu ska jag ta och duscha och göra mig i ordning. Pussa på trollet och väcka hennes käre far. Stackarn som fått slita ont denna vecka och aldrig får vila ut...

Until next time.. :)

Snart så...!

Timmen är sen, är helt slut efter att ha packat det sista. Det är samma visa varje gång man flyttar. Man intalar sig själv att det inte är "så farligt", det är inte så mycket grejer osv. osv. Jo, just det...!
Men nu är allt i princip klart. I morgon går flyttlasset mot Bjurholm och jag får äntligen träffa min trollunge! Jag kommer sitta som på nålar hela vägen dit.
Jag har sysselsatt mig så mycket som möjligt för att inte tänka så mycket på henne, men visst har det varit gånger då tårarna har bränt innanför ögonlocket av saknad efter krulltotten. Jag vet ju att hon har det superbra och det hade varit på tok för jobbigt för oss alla om hon skulle vara här medans packningen har varit i full gång, men samtidigt slås man av det dåliga samvetet...
Jag drömde inatt att vi hämtade Ellie men hon hade glömt bort mig... Åh vad det gjorde ont i själ och hjärta! Tur att det bara var en dröm.
Kan knappt vänta tills jag får borra in näsan i hennes lockar, snusa henne i nacken och pussa hela hon!
Min älskade lilla Ellie ♥

Ska försöka sova nu, morgondagen kan inte komma fort nog känns det som.


Fotot av lillasyster Julia



Pyret i v.36

Har suttit och gjort allt annat förutom det jag ska göra. Jag är lite småless på att packa och sortera så jag roade mig med att göra en liten video på magen och pyret däri :)


Tycker att det inte borde finnas så mycket plats kvar där i magen men nog lyckas h*n göra en hel del konster däri i alla fall ^^

v.37

Igår gick jag in i v.37 (v.36+1 idag). Jag är på dag 254 av 280 och gått 90,7% av graviditeten och har endast 26 dagar kvar till beräknad förlossning. Det går inte riktigt in det där... Att det är mindre än en månad kvar tills vi har vårat lilla pyre här hos oss, på utsidan. Kommer jag sakna magen och sparkarna lika mycket som sist? Hur kommer Ellie först att reagera på ett litet syskon?
Hon älskar bebisar och brukar ibland sitta och titta på förlossningsprogram med mig. Trollet ♥
(Det har gått hyffsat bra att vara ifrån henne, mest nog pga att jag har så mycket att göra med packning och allt vad det innebär. Farmor och farfar avlägger en rapport varje dag och hon har redan hittat kompisar på campingen som hon leker med och idag är dom i Junsele djurpark och tittar på alla djur. Men jag får erkänna att jag fällde en tår eller fler efter att hon åkt iväg.)



 

 


Jag har börjat få mensvärksliknande värk, inte alltid i samband med någon sammandragning och det kan hålla i sig ett bra tag. Så visst börjar det hända grejer! Jag hoppas bara att vi får flytta klart innan det sätter igång på allvar :P
Jag har även börjat få ont i leder, främst i fingrarna men även lite i knäna. Jag har inte samlat på mig vätska, vad jag kan se iallafall, men blir det värre får jag nog kontakta BM.
Pyret däremot lever fortfarande rövare där inne i magen, det har börjat knäppa då och då när h*n rör sig vilket jag fått lära mig är lederna som knäpper till.

Pyret:

Väger nu cirka 2.8-3 kg.

Nu är barnet fullgånget och redo att födas. Förlossningen kan starta när som helst, men många kvinnor får vänta ytterligare några veckor innan det är dags. Barnet ökar sin vikt med 200-250 gram per vecka och har mer än en liter fostervatten runt sig. Koordinationen är så utvecklad att barnet har förmåga att gripa tag om saker med handens fingrar. Den tränar inför ett liv utanför livmodern genom att dra in och trycka ut fostervatten ur sina lungor. Den lagrar också näring som behövs för att klara en ansträngande förlossning. De allra flesta barn ligger med huvudet
nedåt, endast ett fåtal ligger med stjärten först. Om så är fallet gör man vid den här tiden ett försök att vända barnet.

 

 



Bilderna

Jag skulle ju ha lagt upp dom igår men... Bättre sent än aldrig! :)



 

 

 

 


Alla bilder är som sagt tagna av Fredrik Åström (Fotogenisk.se).
Det är svårt att välja bland alla bilder som togs, detta är bara ett axplock. Det svåraste blir nog att välja ut de favoriter (utan att det riskerar att bli för många) som han sedan får redigera och fixa med :)

Nu: Åter till packningen!





Gissa! :)

 

Inspirerad av andra så tänkte också jag lägga upp en sån här gissningslek när bebisen kommer. Det börjar ju som sagt att dra ihop sig ^^

 

  • Sara gissar - 5:e augusti klockan: 20:42. Vikt: 3850 g och längd: 51 cm. Pojke
  • Sandra gissar - 10:e augusti. Vikt: 3650 g och längd: 53 cm. Flicka
  • Pappa Anton gissar - 13:e augusti. Vikt: 3350 g och längd: 48 cm. Pojke
  • Daemon gissar - 13:e augusti. Vikt: 3000 g och längd: 45 cm. Pojke
  • Devinia gissar - 17:e augusti. Vikt: 3300 g och längd: 55 cm. Pojke
  • Mariam gissar - 19:e augusti. Vikt: 3520 g och längd: 52 cm. Pojke
  • Momma Carina gissar - 20:e augusti klockan: 03:58. Vikt: 3850 g och längd: 51 cm. Pojke
  • Glenn gissar - 22:a augusti. Vikt: 3250 g och längd: 51 cm. Pojke



30

 

Nu är det alltså bara en månad kvar (plus minus två veckor) till den stora dagen. Förlossningen! :)
Det pirrar så där härligt i magen samtidigt som nervositeten kryper på en mer och mer. Det jag oroar mig mest för nu är hur jag kommer hantera smärtan. Med Ellie kände jag ju ingenting, eller... lite kände jag. Kom ihåg när jag rullades in till OP-salen, då kände jag en värk som var så pass "obehaglig" att jag var tvungen att vicka på tårna tills den gick över :P Sen fick jag ju EDA så då försvann ju allt. Det jag är mest rädd för är att jag ska drabbas av panik när det gör som ondast. Men jag ska i den mån det går försöka slappna av och lita på kroppen och låta den göra det den dels är skapt för.
Det är bara att hoppas på att jag är lik mor min och mormor som båda haft lätt för att föda, och hoppas på att det inte ligger en 6,7 kilos klump där inne ^^

Foto: Fredrik Åström



Igår spenderade jag större delen av dagen med att rensa och sortera bland alla Ellies kläder. En flyttlåda och två bananlåder med bebiskläder till Sandra och Robbins bebis och lika mycket blev över till våran. En låda fick åka till Myrorna.

Idag har jag tvättat hela dan och förberett BB-väskan. Än så länge har jag bara packat kläder till pyret. Två av allt i storlek 50 och 56, bodys, byxor, mössor och två par strumpor. En kofta, ett par strumpbyxor och en tunnare overall. I morgon fortsätter jag med mitt. Plus att det ska rensan och sorteras i min och Antons garderob.
Och resten av den kommande veckan kommer att spenderas med att packa ner hemmet i flyttlådor. Den första augusti flyttar vi! :D
Ellie ska på husvagnssemester med farmor och farfar till veckan, hela veckan. Jag hoppas att jag har tillräckligt att göra för att inte sakna ihjäl mig efter henne. Trollungen min, blivande storasyster ♥

Ska komma ihåg att lägga upp några bilder från fotograferingen i morgon också!

Nu är det läggdags!

Häpp häpp

I måndags var ju jag och systrarna Devinia och Mariam och fotade oss Fredrik Åström (Fotogenisk.se). Det var en upplevelse, riktigt kul och bilderna blev verkligen kanon! (kommer lägga upp några bilder här sedan)
Det blir till att återvända när bebis har anlänt :)

I tisdags bar det av till Ikea med Anton, mamma, Mariam och Jafar. Vansinnigt vad tiden går fort där.
Vi köpte bl.a.
  • en soffa, en 2-sits och en 3-sits
  • matbord och stolar
  • barnsäng till Ellie
  • spjälsäng till bebis
  • huvudgavel till säng + två avlastningsbord
  • byrå
  • bokhylla
  • tvättställsunderskåp
  • mattor
  • en hög med lampor och taklampor
  • spegel
  • samt en massa annat
Efter det bar det av tillbaks till Ö-vik för att lasta av lite där och hämta Ellie sen for vi vidare till Bjurholm. Tanken var att lasta av alla grejer i huset men det var vi för slut för så vi tog det dagen efter istället.

Så i onsdags efter att vi lastat av grejerna begav vi oss till Umeå och barnmorskan. Det vägdes, mättes och klämdes, fick några broschyrer och en förlossningsplan som jag snart ska sätta mig ner med och fylla i.
Bebis ligger med huvudet neråt men är fortfarande rörligt, bebis har alltså inte sjunkit ner i bäckenet. Men än finns tid för det :)
OM vattnet skulle gå utan att bebis har fixerat sig så är det ryggläge som gäller och ambulans in på förlossningen. Detta pga risken för att navelsträngen kan lägga sig mellan huvudet och bäckenet och klämmas. Men pyret har ju som sagt några veckor på sig att fixera sig och "lägga sig tillrätta" ;)

Status i v.36
Vikt: 64,8 kg
Hjärtljud: 130
SF-mått: 35 cm


Foto: Fredrik Åström

 

Pyret: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

 

 



Pyret i magen <3

Har länge tänkt lägga upp något klipp på bebis i magen och nu har jag äntligen fått fingrarna ur och laddat upp :P

Det börjar bli riktigt trångbott där inne, och jäklar i mig vad det kan göra ont när pyret tar i och trycker ut en fot eller två ^^



Summa summarum

Nu har det gått så där alldeles för lång tid sen jag skrev något sist. Jag skyller på syskon, vädret och Usama bin Laden...

Ska väl försöka skriva en kort summering av vad jag gjort dom här veckorna. Inget av det jag borde ha gjort iallafall... Som att packa. Istället har vi varit i Bjurholm och haft det trevligt och den senaste en och en halv vecka varit i Ö-vik. Och här har vi mest badat och njutit av sommaren. Hälsat på käre far med familj i Fällsvik där han tog oss på en tur i sin grymma Hot Rod. I morgon ska jag, Mariam och Devinia fota oss och på tisdag bär det av till Birsta och Ikea och handla diverse bohag och annat smått och gott. Det pirrar i magen. Det börjar dra i hop sig. Både barnafödande och husflytt.

Jag är nu i vecka 35, 34+5 för att vara exakt och på tisdag går jag in i vecka 36. Jag börjar faktiskt bli lite smått nervös inför förlossningen nu. För några nätter sedan drömde jag att jag var i full gång med att föda, det gjorde ont, ont och då barnmorskan konstaterade att bebisen vägde 6,7 kg fick jag panik :P Dagen efter gick jag mest och funderade på hur jag kommer att reagera på det här med smärta och allt. Kommer jag vara en skrikis eller kommer jag att arbeta i det tysta. Jag vill gärna tro på det sistnämda ^^
Jag har under flera veckor haft som magknip i magen, rejält magknip och varit helt säker på att det hade med antingen niferex att göra eller något jag ätit... Tills Devinia frågade om det inte kan vara förvärkar. Jag trodde att förvärkar skulle kännas som värkar, alltså som mensvärk, kraftig och rejäl mensvärk, men se det kan tydligen kännas som magnip! Och sedan intygade både mamma och Sara att det absolut kan kännas som magknip. Så där ser man! Och nu känns förlossningen inte alls så avlägsen som den gjorde för bara några dagar sen. Nu är jag mest nervös för hur själva förlossningen kommer att starta. Kommer jag att fatta det ganska omgående eller kommer jag lalla runt och tro att det har med förstoppning eller något annat att göra. Kommer själva öppningsskedet att gå relativt sakta eller kommer det går med räserfart. Om vi befinner oss i Bjurholm, kommer vi då att hinna in på förlossningen eller kommer jag att föda i bilen mellan Bjurholm och Umeå :P

v.35

 

Mammas spegel är inte den renaste tack vare många små barns händer ^^

 

 




Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0