En solig dag

Det är en solig dag idag. Det har det ifos varit i några dagar nu men det har blåst rätt mycket tidigare.

I lördags gick jag och Ellie våran första långa vårpromenad. Vi gick ända bort till Frasses men efter mindre än halvvägs hem så började Ellie att bli hungrig, vi hade passerat sista bänken på en bra bit och jag började bli lite villrådig. Men efter att ha gått en bit med en jättehungrig liten tjej. Såg jag en tom busskur där jag fick sätta mig och amma henne. Lite oroad över att jag skulle dra på mig mjölkstockning då det blåste rätt bra den dagen. Men än mår båda mjölkkannorna bra :P
Ellie blev mätt och belåten och jag kunde fortsätta våran promenad hemåt utan att stressad över en hungrig bebis.
Som mamma sa. Det är verkligen behändigt när man ammar. Man har maten alltid redo, alltid klar, den behövs inte värmas på eller blandas ut. Så väldans smidigt.

I måndags var vi också på långpromenad men då var även pappa Anton med.
Även denna gång gick vi till Frasses där mina arbetskollegor hade varit och köpt super fina och söta kläder till Ellie. Perfekt att ha till sommaren. En Hello Kitty klänning och byxor. Jättefina strumpbyxor och en Nalle Puh klänning. Hon kommer bli så söt i dom :)
Efter att vi hade varit där så fortsatte vi till BVC där vi hade tid. Vi kom alldeles för tidigt men vi fördrev tiden rätt bra ändå. Vi träffade min barnmorska som vi hade under graviditetet för första gången sen Ellie kom till världen och även barnmorskan vi hade i föräldragruppen. Så då fick även dom syna vårat lilla underverk.
När vi fick komma in så vare det vägning och mätning som stod på schemat. Så vid närmare 4 månaders ålder mäter Ellie 55 cm och väger 4 870 gram. Stora tjejen! ;D

Om två veckor ska hon vaccineras.

Idag har vi varit på Barnens Hus och köpt nagelsax så vi kan klippa naglarna på våran lilla bebis och även införskaffat solskydd att ha på bilrutan så Ellie slipper ha solen i ögonen. Vi passade även på att handla lite mat och utöka vårat matförråd.
Nästa vecka bär det av till Övik och stora familjen. Anton har sin jobbiga jobbarvecka då vi knappt syns så då passar jag och Ellie på att åka till Övik. Då får vi förhoppningsvis ocskå träffa Ida, min käraste barndomsvän och även Lena om vi har tur.
Hoppas, hoppas, hoppas!

Ellie har blivit så duktig på att hålla upp huvudet, fortfarande är det lite vingligt och trött i nacken blir man men det går bara bättre och bättre.
Nu får vi världens finaste leende utav henne lite titt som tätt och när hon gråter så har det börjat komma lite tårar.

Det är så underbart mysigt när jag sitter och ammar henne och hon tittar mig i ögonen ocskå ler hon sitt fina fina leende.

Men nu är det bäst jag tar reda på vårat lilla knyte. Nu skriker hon efter mera mat :)

Min älskade dotter

Denna låt skickade min mamma mig för ett litet tag sedan.
Den är så vacker!






Veckan som varit

Hej hej hallå!

Just nu ligger Ellie och sover i babysittern till Led Zeppelin ^^
Hon är ett liten rockbebis :)

Jag har varit hos tandläkaren idag och dragit en visdomstand. Det gick väldigt snabbt och smärtfritt...fram till nu. Bedövningen börjar släppa och just nu känns det som att samtliga tänder har blivit utslagna... Fördelen är att jag äntligen får äta och dricka igen och i kylen väntar en grekisksallad på att bli uppäten av undertecknad.

Ellie och jag har tagit det väldigt lungt under den gångna veckan.
Vi ha varit ute på promenader i solen och njutit.
I förrgår badade vi badkar för andra gången. Så mysigt. Och Ellie fullkomligt älskar att bada!
Det blir protester när hon ska upp ur vattnet. Nog för att det kan vara för att det blir kallt också... Men också pga att hon vill fortsätta plaska i vattnet. Fast det är lite besvärligt när hon råkar skvätta sig själv i ansiktet.
Igår svängde vi våra lurviga här i vardagsrummet, Ellie och jag, eller...mest jag. Ellie hängde mest bara med. Men roligt det hade hon.

Igår är jag säker på att jag fick mig ett äkta leende utav Ellie. Hon låg och kikade på mig medans jag pratade och sjöng för henne och då fyrade hon av två leenden. Utan några skrik kort därefter.
Lycka!
Hjärtat hoppade till och jag kände mig som världens lyckligaste mamma. Att något så litet kan göra en så lycklig.
Min lilla trollunge!

Näe nu måste jag nog allt kapitulera för denna värk jag har i munnen. Dags att ta mig ett par alvedon och sen är det dags att hugga in på salladen.

 

Mitt lilla hjärta <3







Älskar denna låt



Glad Påsk

Och så var det påsk.
Det har verkligen varit en kanonfin påsk här i Bjurholm med mycket sol och fågelkvitter. Både igår och idag.

Igår var vi ute och grillade och mådde gott i solen.
Ellie och jag var dom enda nyktra men lika roligt hade vi för det, och hunden Matilda såklart ;)
Efter att vi suttit ute en halv dag så gick vi in för att äta gott.

Jag visade farmor Birgitta lite hur Tradera fungerade och det slutade med att vi hade budat på en hel drös med bebiskläder till Ellie. Det är rätt kul att sitta på Tradera ändå. Det är lätt att man fastnar där och man blir sugen på att buda på både det ena och det andra ^^
Beroendeframkallande
.
Så idag vann vi nog runt 8 auktioner

Idag har vi också varit ute och njutit av solen mest hela dagen. Så pass mycket att både jag och Anton nu är alldeles röda i ansiktet.
Ellie har numera fått sällskap i vaggan som hon ligger och sover i om dagarna. Hunden Matilda har hittat sin plats där vid fotändan. Som en liten vaktund :)

Jag skulle aldrig ha skrivit i tidigare inlägg att Ellie inte var förkyld.
Hon har blivit väldigt snorig och lite hostig. Men hon är ju så pigg i övrig så det är inget som oroar mig så mycket.
Det enda som är, är ju att det kan vara bevärligt för henne just när hon ska äta men som sagt så gör lite bröstmjölk susen och efter några nysningar brukar det vara hyffsat rent i passagen ;P
Det är bra att hon får sig lite baciller så blir hon mer motståndskraftig också.
Jag kände mig lite lurven när jag var hos mamma men det bröt ju aldrig ut för mig och det är nog sannolikt att hon fått det från mig.

I morgon åker vi hem till Umeå och Anton börjar jobba på måndag. Det blir första gången jag och Ellie är ensamma på ca 3 veckor. Det kommer bli ensamt. Men Anton slutar ju kl 16 så, många timmar blir vi inte ensam.Vi får ta och ge oss ut på promenix, lyssna på musik och mysa bara hon och jag.



Ellie har lagt sig till rätta i babysittern hemma i Umeå ;)



Snorbusar och glömda mobiltelefoner

Igår begav vi oss till Bjurholm och Antons mamma och pappa.
Farmor Birgitta har saknat och längtat efter Ellie så mycket och igår fick hon lite av sin efterlängtade Elliedos.

Jag tyckte mig ha packat ned och tagit med mig allt igår men jag lämnade och låste lägenheten med en känsla av att något ändå var glömt. En bit på vägen slog det mig att jag kanske skulle svara på ett sms som jag fått av min personalchef på jobbet och då gick det upp för mig att mobilen inte kom med.
, om nån ringer eller skickar sms och jag inte skulle svara så är det för att jag glömt den hemma.
Om ni skulle vilja få tag på mig så är det bara att ringa på Antons mobil.

Ellie är inte förkyld men har mycket snorbusar i näsan som gör det svårt för henne och andas, särskilt när hon ska äta, det låter så jobbigt för henne. Men med lite bröstmjölk i nosen brukar lindra och mjuka upp där inne. Men att få bröstmjölk uppsprutad i snoken är inte alltid så uppskattat, tills man sväljer och känner igen den där smaken. Då kan jag få en sån söt och lite bekymrad och fundersam blick.

Jag tvättade upp lite av Ellies kläder igår och var och varannan av hennes bodysar har fått fläckar av hennes mediciner som inte vill gå bort :/
Men snart slipper hon Protovitet iallafall och får börja med D-droppar stället men Niferex får hon ta i ca 4 månader till.
Lilltrollet i fråga sover i sin farmors mors vagga. Elly hette hon och var vår inspiration till namnet Ellie. Och på tal om namn!
Ellie har ju namnsdag idag!
Ellie Ottilia
Och det betyder ju att min mormor också har namnsdag idag.
Grattis till henne och till Ellie :)
Efter Ellies lilla tupplur ska vi nog bege oss ut på en promenad med vagnen.
och ikväll ska vi festa till det med lite surströmming.
Mums :)

Näe nu ska jag ta mig ett litet ägg och kramas med Anton.



Bild tagen av farmor Birgitta


Hemma igen

Igår kom min älskade Anton och hämtade oss i Övik. Det var med blandade känslor jag lämnade mamma & co. Jaa, jag är rätt  mammig utav mig. Jag har nog blivit värre efter att jag själv blivit mamma ^^

Vi kom hem rätt sent igår, så det var i princip bara att hoppa i säng. Skickade iväg ett sms till mamma att vi kommit hem, fikade lite, bytte blöja och sen var det god natt.
Anton var helt lyrisk över att få ha hem sin lilla tjej igen ;)

Idag klev jag och Ellie upp kl 9. Då ville hon inte sova mer i sängen så då var det bara att kliva upp. Efter blöjbyte och lite ammning så var det dags att sova igen tyckte hon så då var jag ensam vaken. Ville inte väcka Anton så tidigt då han jobbat rätt hårt förra veckan och helgen. Så jag fördrev tiden med att kolla igenom lite post och läste senaste nummret av Föräldrar & Barn. Dom hade en extra bilaga i den: Dop & Fest , vilket kan komma väl tillhands till sommaren. Vi kommer inte döpa Ellie men däremot har vi planer på att hålla en namngivelsefest för henne, storasyster Sara har även hon planer på att hålla en för Teodor så det blir att vi slår våra kloka huvuden ihop och anordnar en gemensam namngivielsefest för de båda.

Ringde till Försäkringskassan idag också för att höra om den tillfälliga föräldrapenningen är påväg. Dom fick in papprerna den 25:e februari och kassan börjar bli skrämmande tomt. Handläggaren hade tydligen inte haft tid att kolla papprerna än men den trevlige telefonisten skulle skriva och be att dom skulle skynda sig lite. Så vi får väl hoppas på att pengarna dyker upp snart. Har ju inte lyckats få igång föräldrapenningen heller, smart som man är. Skickade in en begäran den 26:e mars så vi får väl se när dom pengarna dyker upp. Tack och lov att Anton har ett jobb i dessa tider, min lilla...stora gourmé ost ;P

Efter att jag och Ellie fått liv i pappa Anton åkte vi iväg för att kolla på mp3's å Antons mammas vägnar. Vi hittade några som passade in på hennes önskemål.
Efter det åkte vi hem, bytte blöja och matade lilla tjejen innan vi gick ut på en promenad med vagnen.
Idag har varit en solig och härlig dag så man måste ju passa på, snöslask och blöta skor till trots :)

I morgon bär det av till Bjurholm och svärfars. Oj oj vad farmor och farfar saknar sitt lilla barnbarn ^^






I skrivande stund har Ellie fyrat iväg flera leenden åt pappa, men om det beror magen eller om det är medvetet återstår att se. Hon skriker till lite emellanåt så det lutar lite mer åt det förstnämnda men snart så får vi nog vårat leende ;)





Värdelös

Jag är totalt hopplös på att uppdatera mig på min blogg. Och Susanne som har varit så snäll och gjort den så fin!

Jag har varit på väg att skriva inlägg så många gånger men sen har det varit något som kommit emellan.
Jag måste, jag ska bli bättre!

Svårt att komma ihåg och pränta ner vad som hänt och gjorts.

De undersökningar som gjorts på våran lilla tjej har varit bra. Inget farligt blåsljud på hjärtat vilket känns väldigt skönt. Och hörseln är det inget fel på :)
Daemon och Suanne med mysmage har hunnit varit hos oss och hälsat på. Det var både roligt och mysigt. Jag myste med Susannes mage medan Daemon och Susanne myste med Ellie. Vi gjorde stan två  dagar och jag tror att både jag och Susanne lyckades fynda lite.

För två helger sen var vi i mitt älskade Graninge och hälsade på och var även på mitt kusinbarn Nellies dop.
En sån söt tjej! Även hon har haft en tuff start i livet, men inget av det märktes på den glada lilla tjejen. En riktig solstråle :)
Det är sällan man träffar sin släkt och inte på en och samma gång men det var kul att få ses och träffas lite.

Efter en weekend i Graninge åkte vi vidare till Övik och där är jag än i dag. Anton åkte hem tidigare för att jobba. Så vi har varit i från varanda i lite mer än två veckor, och jag saknar honom så. Men jag tror nog han saknar Ellie snäppet mer. Men i morgon kommer han och hämtar sin lilla familj och sen kommer vi nog att fira påsk hos svärfars i Bjurholm.
Så, vad har jag då gjort här?
Inte så mycket faktiskt förutom att umgås med mamma och syskon och syskonbarn. Vi har myst, lekt, spelat och bara varit. Mamma och jag har varit ute och gått med Ellie i barnvagnen Jag har blivit bortskämd med mammas mat och Ellie har blivit bortskämd på att bli buren.
På bara två veckor har hon vuxit och blivit mer vaken och mer medveten om sin omgivning. Det dröjer nog inte länge förrens hon börjar jollra och skratta. Hon vill gärna att man ska prata med henne och gärna sitta upp och spana. Om man lägger ifrån sig henne dröjer det inte länge förrens hon ger i från sig sitt "tycka-synd-om" läte ^^
Hur ska detta sluta? ;P
Och om nätterna sover hon väldigt bra förutom då hon har magont. Lyckligtvis är det rätt sällan hon har det så både hon och jag sover gott om nätterna. Hon äter rejält vid läggdags och sen vaknar hon en gång på natten för att äta och sen runt 7-8 tiden.
Jag har hunnit fira Teos två års dag och Mariams 14 års dag och Ellies 3 månaders på min vistelse här ;)

Lite svårt för många att tro att våran Ellie är 3 månader, det skiljer en del på Ellie och en "vanlig" 3 månaders. Men hon växer ikapp som hon äter! ;)
Vid ett besök på Barnens Hus blev Ellie hungrig och satte igång och grinade och det var ett par som sa i stil med att det var "ett ynkligt läte, men att hon var väl så liten och ny att hon inte hade hunnit skrika upp sig" ^^
Själv tycker jag att hon verkligen har fått upp sin stämma men för en annas öra kan hon kanske låta ynklig.

Nu väntar vi på att mamma/momma ska komma hem från fotbollscupen som hon ställt upp på att hjälpa till med.






Näe nu ska en blöja bytas och en liten mun mättas.


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0