Ellie 6 månader

Igår blev Ellie hela 6 månader. Tiden går så vansinningt fort!
Känns som det bara var för någon vecka sedan hon låg där i kuvösen, liten och spröd och slangar som mest var ivägen.
Och nu är våran lillgroda ett helt halvår.
Vi firade med lite banan samt att hon fick lite ris också dagen till ära.
Pappa Anton kom också på kvällskvisten och jag och mamma var en sväng på stan och handlade lite, det var väl meningen att mamma skulle köpa en fläkt på Claes Ohlsson men det fick dom inte in förrens idag men handla blev det lite ändå. Ellie fick två härliga plagg samt en söt liten klänning som hon ska ha på namngivningen.






Den 25:e fick hon smaka sin första banan. Och det blev en omedelbar hit!
Tekniken sitter inte riktigt än, hon försöker suga i sig bananen men det går det också, så länge hon blött upp det ordentligt.
Far och flaxar med armarna så fort hon får syn på bananen och skeden.
Melon och gurka har hon också fått smaka och hon tycker det är så roligt tt få smaka på något nytt. Hon har inte ryst eller "huskes" nånting när hon fått smaka något nytt. Så nu blir det att laga en massa smakportioner av potatis, morötter, ärtor m.m.

I lördags så var vi återigen nere på Hamnfesten, den här gången för att lyssna och titta på Rix FM. Pga att vi inte hade några hörselkåpor till fialotta så stod vi så långt bak som det var möjligt men det gick finfint det också. Ellie dansade för fullt till musiken när hon var hos momma, mest med armarna då. Hon har rytmen efter sin mor ;P
När dom sa att man skulle sträcka upp händerna gjorde hon det också ^^
Också fick ju jag se Lili & Susi, om det hade varit för ca: 15-18 år sedan hade jag varit helt lyrisk.
Lili & Susi var Ida och mina idoler när vi var små. Som vi sjöng och dansade till dom. Jag hade dom inspelad på ett kasettband och Ida och jag hade uppvisningar inför en osynlig publik. Hoppandes och dansandes på soffan. Jag var Lili och Ida Susi.
Åh, minnen, minnen!
Jag var tvungen att skriva ett sms till Ida att jag stod och såg dom live.
Jag tror hon vart lite avis ;P

Två dagar kvar tills Susanne med familj kommer hem!
Jag längtar!!
Hon kommer vara helt slut innan den dagen är över.
Mamma sa att hon skulle ta Roky och åka iväg så hon fick rå om honom alldeles själv ;)
Kanske jag gör det med Susanne jag också ^^
Nästa dag tar jag Roky så får Susanne och Daemon ta Ellie.
Skämt o sido.
Det ska bli så otroligt kul att få hem Susanne, Daemon och Roky.
Två dagar... det går fort!

Näe, nu har jag uppehållit mig här tillräckligt länge. Mamma skulle vilja ha datorn en sväng och jag ska ta mig något att äta.


Ha det gott!



Åka karusell och äta karamell

Varmt och skönt. Dom här dagarna hardet verkligen varit sommar. Precis som det ska vara.
Det enda som fattas nu är premiärdoppet i Graninge.

Denna helg är det Hamnfest i Övik, vilket innebär, karsueller, sockervadd, stora folksamlingar, barn och såklart fylla.
Vi var dit en sväng igår jag, Ellie, mamma, Mariam, Jafar och Emelie.
Det vart inge karusellåkande för mig eller nån annan. Men däremot köpte jag mig popcorn och en härligt kall cola att avnjuta i sommarkvälls värmen.
Jag har alltid älskat karuseller, ju fortare och läskigare dom verkade desto mer ville jag åka.
Det var för ca fem år sen.
Även om jag skulle vilja åka nu så hindrar min fobi det.
Vi ska dit ner ikväll också. Men ist för Emelie så är det syster Sara med familj som ska följa med.
Emelie åkte nyss hem, men tyvär blev det inget körkort för henne.
Men hon gjorde det vansinnigt bra ändå. Från att bara ha kört i Sollefteå (=väldigt litet bl.a) till att köra i Övik som är betydligt större och mer trafik. Nästa gång tar hon det lätt!

Vi har varit på stan idag och kikat på kläder åt barnen till namngivelsefesten. Sara hittade superfin kostym till Teo. Själv köpte jag ett par söta små svarta lackskor med rosett på till Ellie. Klänning ska jag kolla i Umeå.

Näe, ska gå och hitta någoning att ha på mig innan vi beger oss till hamnen.

Ha det gott!

Hemma i Övik

Det var ett tag sen jag uppdaterade bloggen...
Så vad har då hänt de gågna veckorna?
Förra veckan var vi i Bjurholm och hälsade på. Kikade på hus, men det blev inget av det. Dels så ligger det en bra bit från Umeå och sen var det så himla mycket att göra på huset att det inte kändes värt det. Vi går på magkänsla och magkänslan sade oss att det var inte huset vi skulle bo i.
På fredagen begav vi oss till Övik. Efter att vi lastat av lite grejer hos mamma åkte vi vidare till Sara och Glenn och där vart vi bjudna på underbar midsommarmiddag, massa grillat och gott och goda tårtor som efterätt.

Anton och lillebror var och spelade basket flera dagar i rad, flera gånger per dag. Tror inte Anton har rört sig så mycket på länge ;D Men så bidde han sjuk så han åkte hem medans jag och Ellie stannade kvar. Han är på bättringsvägen nu så vi får se när vi åker hem igen...
För några dagar sen så var jag, mamma och Ellie ute på långpromenad. Vi hamnade tillslut i skogen, där jag njöt i fulla drag. Borta var trafikljuden, bara skogens ljud och fåglarnas kvitter. Ellie sov under hela tiden. Små skumpiga och steniga stigar till trots.
Annars har jag mest njutit av det fina sommarvädret som äntligen har kommit.

Ellie har lärt sig att "spotta". Hon far ut med sin lilltunga och det är inte så mycket spott mera skum så man nästan tror att hon tuggar fradga ;P
Nästan så vi trodde att Mariam gett jänta shampo... Hon satt nämligen bredvid Ellie och läste bakpå flaskan ^^
Iallafall tycker hon att det är hemskt roligt, men hon hade det lite svårare att få till det idag.
Nån dag här ska jag och Anton åka till BVC och väga henne. Skulle vara roligt att veta hur mycket hon väger nu.
Tung har hon iallafall blivit, trollungen våran.

Om en månad flyttar vi också. Ska bli skönt med markplan.
Och snart ska vi ha namngivelsefest/bröllopsfest och det betyder att Susanne och Daemon med lillpyret kommer också.
Så jag längtar efter min älskade syster! Ja, karln hennes också och lillpojken såklart.
Ska bli så roligt att få syna det lilla underverket.
Skönt för lillasyster att äntligen få komma "hem" och få rå om och bli omhändertagen av sin familj.
Särskilt när dom har det så väldigt jobbigt just nu. Bostadslösa med en liten och allt. Om det ändå fanns något man kunde göra...

"Kusin" Emelie kommer hit idag. Ska bli roligt att få träffa henne! Hon ska övningsköra dag och ha uppkörning i morgon. Ska hålla alla fingrar och tår på att hon klarar det. Men det tror jag hon fixar! :)

Återigen blev det ett lååångt inlägg... Men så går det när man väntar förlänge med att uppdatera!

Ha det gott!

Måndag

Satt och läste lillasyster Susannes blogg nyss. Tydligen var det någon som tyckte det var äckligt när hennes lille son bajsade och spydde på henne o.O
That's what comes with parenthood
...
Läser man bloggar där folket har barn så får man räkna med att läsa sånt.
När vi låg på Barn 4 imponerade Ellie mig och Anton med att dra ivägen rejäl laddning halvvägs genom rummet., inte bara en utan två gånger. Trodde aldrig att en sån liten en kunde bajsa så långt, mycket har man ju vetat att dom kan "hä" ur sig men att sprutlackera det ena och andra var något nytt för mig.
Spytt rejält har hon också gjort två gånger, en gång över Anton och den andra hemma hos farmor och farfar på deras vardagsrumsgolv. Jag hade bara tur att det inte kom över mig då jag nyss hade vänt henne från mig. Intuition? ;P
Sen har hon ju givetvis glöpat, skulle jag vilja kalla det, en massa gånger. På armarna, över axeln, i håret osv.
Och dom som känner mig vet hur vansinningt rädd jag är för kräks annars och så. Men när det gäller ens eget barn så bekommer det inte en alls. Sen får man väl se hur  man reagerar när ens barn kräks när hon börjar äta fast föda. Då det ärndrar form, färg och lukt drastiskt.
Äckligt är när en förälder är ute och super och festar  var och varannan helg, kommer hem askalas och tar upp sitt barn för att "gosa" och nästan spyr ner sitt eget barn. Det, mina damer och herrar, är enligt mig vidrigt. Och har sen inte vett att skämmas över det utan skriver om det vitt och brett på sin blogg. Det övergår mitt förstånd...
Det är skrämmande hur ansvarslösa vissa föräldrar är. Det är nästan som om dom skaffat barn för att ha som accessoar eller som en leksak... ett husdjur. När man bilr less på det är det bara att lämna över till far-eller morföräldrar så att man själv kan åka ut och supa eller whaterever.
Visst kan man som förälder behöva egen tid. Men inte var och varannan helg. Och inte för att vara ute och supa och ragga one night stands.
Vad för slags trygghet får barnen?
Näe usch...
Jag är verkligen inte perfekt. Vilken människa är det?
Men jag tar iallafall ansvar för mitt barn. Jag och Anton gör vad vi kan för att fostra våran dotter, ge henne en så trygg uppväxt som möjligt med mycket närhet och kärlek...
Näe, nog om detta...!

I lördags slog vi på stort och var ute och åt på restaurang. Ellie sov hela måltiden igenom, till min och Antons stora förvåning. Hon vaknade lagom till att vi skulle åka hem igen.
Igår var vi också onyttiga. Vi åt hamburgare från Max, men detta är vår sista onyttiga måltid under hela sommaren och resten av året. Anton ska börja äta en salladdiet i ett försök att gå ner lite i vikt. Jag däremot kommer såklart att äta mer varierande kost då jag ammar. Sen behöver jag inte gå ner så mycket i vikt utan bara fintrimma några delar av kroppen (mage, rumpa, lår) ;P

Ellie tycker det är så roligt när man håller på med hennes händer, oftast bubblar det upp härligt barnaskratt. Igår drog jag hennes händer genom pappa Antons skägg och oj vad hon tyckte det var roligt! Även när man busar med hennes fötter tycker hon är skoj. Hon har börjat spana lite smått på hennes fötter så snart ligger hon väl och suger på sina tår.
Sina händer har hon ju upptäckt och ligger och håller på med dom mest hela tiden. Hon kan sträcka upp ena handen och ligga och kika på den en stund för att sedan föra den till munnen och suga på den ^^
Mamma och pappas lilltroll :)

Ska nog passa på att äta lite fil och flingor innan lilla damen vaknar och vill ha min uppmärksammhet.
Anton har fyllnadsdag idag till klockan 14 sen har han semester i hela 5 veckor. Underbart! :)

Ha det gott!

 

Långtråkigt

Dom här senaste dagarna har varit så långtråkiga. Jag har inte haft någon vidare ork till mycket. Om det beror på vädret eller vad det är vet jag inte men någon enregi har jag inte...
En lång promenad är nog vad jag skulle behöva men det är punka på barnvagnen och kånka den nerför trapporna har jag ingen vidare lust med.

Igår gjorde vi det lite mysigt med magmassage, bad i balja och klippning av naglar, ett litet minispa ;)

Skulle egentligen har börjat packa inför den kommande flytten men får inte riktigt fingrarna ur...
Alltid kul om man är två eller fler så det blir väl nästa vecka vi börjar med sånt då Anton är ledig.
Sa till Anton igår att jag skulle vilja åka till Övik för att fira midsommar, men tydligen har vi pratat om att vara i Bjurholm vilket jag inte har något som helst minne av...
Föredrar nog att vara i Övik om jag ska vara ärlig för jag vet hur det blir om vi ska vara i Bjurholm.
Jag har inget emot att folk festar och så men det är ju alltid trevligt om det är fler än en själv som är nykter. Sen så vill jag ogärna ha onyktra männisor uppi Ellie.
Kalla mig fjantig och överbeskyddande men det är så jag känner...
Vi får väl se hur det blir.

Nu har damen vaknat och kräver min uppmärksamhet.

Ha det gott

Torsdag redan

Veckorna bara flyger förbi känns det som.
Snart har Anton 5 veckors semester. Skönt!
Jag har haft en liten nostalgitripp med Ellie idag. Vi har lyssnat på Mora Träsk och Djurens brevlåda.
Det var verkligen en evighet sen jag lyssnade på Djurens brevlåda med James & Karin, men tack vare Spotify så kan jag köra dessa låtar nonstop om jag vill (till A's förtret ;P)
Det var roligt. Tror nästan att jag tyckte det var roligare än vad tösen tyckte ^^






Ellie väckte mig på ett överraskande sätt i morse.
Kring 9 tiden så jag hör henne skratta där hon ligger bredvid mig.
Hon som annars kan vara lite svårflörtad när det gäller att skratta. Le gör hon mest hela tiden men skratta gör hon inte lika ofta. Det var väldigt mysigt att vakna upp till hennes skratt istället för gråt.
Hon försöker även att "prata" mer och mer. Tidigare har hon kanske jollrat ett fåtal gånger men nu kan hon ligga och småviska och försöka få fram ljud medans man sjunger eller prata med henne.
När jag ammar så kan hon ta paus och liksom viska lite och le för att sedan fortsätta äta.
Hon vet verkligen vad hon ska göra för att få mitt hjärta att smälta. Mitt söta lilla troll!

Det har varit riktigt trist väder nu ett tag, två dagar i rad har det regnat men solen lär nog komma förr eller senare.
Men det luktar ack så gott när det har regnat. Så friskt. Kan sitta i en evighet på balkongen och andas in den friska luften som regnet medför.

Bäst att ta reda på dotra min. Nyss vaknat och är hemskt sugen på mat låter det som.

Ha det gott!


Ingen Rubrik

Klockan börjar närma sig 22. Ellie ligger i babysittern och sover, Anton i sängen och när Cityakuten är slut ska jag ta tösen och mig själv till sängs.
Det som är rätt fint med den här tv:n (vi har våran tv även som dataskärm) är att det finns PIP eller BIB, Picture in Picture eller Bild i Bild, antingen eller, vilket innebär att medans jag sitter vid datorn så kan jag samtidigt se på tv:n, med hjälp av en liten knapp på tv dosan. Fiffigt va?
Ganska behändigt, fast tvbilden blir såklart mindre men man ser alldeles utmärkt.

Anton slutade tidigt idah men inte blev det något gjort för det ^^ I morgon ska jag röja lite här hemma. Diskmaskin till trots så har vi lyckats samla på oss en fin hög med disk. Vansinngt lat!
Skärpning
Tvätta skulle jag ha gjort också.

I lördags kom två vänner förbi medans jag kollade på film och frågade om jag inte ville vara hundvakt medans dom åkte en sväng ner på stan för att åka lite karusell (och äta karamell? vem vet!) och det gjorde jag så gärna.
En husky ca ett år gammal. Han var hemskt nyfiken på Eliie. Hon borde börja bli van med hundar nu.
Men under timmens gång upptäckte jag något som jag aldrig varit förut, om det beror på att jag fått Ellie eller om det var för att jag var trött eller lite av båda, men när han började skälla lite emellanåt blev jag rädd. Jag har aldrig varit rädd för hundar och jag var på ett sätt inte det då heller. Jo, jag var rädd, rädd för att han kanske helt plötsligt skulle attackera Ellie.
Så länge hunden var lung så var det ju ingen fara, jag klappade och myste med honom men när han började bli lite rastlös (tror jag han var) och börjadr gnälla och skälla blev jag rädd.
Efteråt kände jag mig så himla löjlig och berättade aldrig om det för dom.
Han fick leka sönder en kanin och äta överbliven mat efter middagen för att han skulle hållas sysselsatt.

Igår var vi och röstade. Trots sina 31 år har Anton aldrig röstat (skämmes ;P). Men igår gjorde han det, Ellie var såklart med men var inte alls nöjd utan grät under tiden vi var där. Om hon inte var nöjd med vad vi röstade på eller om hon bara var trött låter jag vara osagt ;P Men jag tror faktiskt att det var det sistnämda.
Vi avrundade kvällen med lite film och gotta.

Ska ta och avrunda detta inlägg också.
Bjuder på en härlig bild på lilltrollet.

Bilden taget i Övik på mommas altan.




Nationaldagen

Det har inte varit så mycket firande idag. Inte för min och Ellies del iallafall.
Anton och en kompis till honom har suttit och spelat kort och druckit öl idag och är nu ute och svänger sina lurviga.
Vi har kommit överens om att han ska sova hos sin polare då jag vet hur det brukar bli när han är ute (det slinker oftast en eller två öl för mycket). Jag vill i möjligaste mån inte utsätta Ellie för alkoholpåverkade människor särskilt inte närstående så som pappa sin och inte han heller..
Jag tror inte det är bra för barn att se sina föräldrar så personlighetsförändrad som man blir när man druckit, spelar ingen roll hur liten eller stor som är.
Men det är inte ofta han festar, vilket jag tycker är väldigt skönt. och det tror jag han också tycker ;P
Plånboksvänligt också ^^
Partyn och festandet är inget som lockar mig längre. Inget jag saknar eller kommer återuppta när ammningstiden är över.
Jag är hellre hemma och umgås med nära och kära.

Anton var och köpte hem gottis till mig så nu ska jag ta och dra igång en film, krypa upp i soffan med Ellie sovandes bredvid mig och ha det mysigt. Bara vi två :)



Självanalys och självömkan?

Jag är en tänkare och grubblare. I mina ensamma stunder kan mina tankar vandra långt och ibland hamnar tankarna tillbaka till mig själv.
Och när jag sitter så och funderar och tänker kommer den här...självömkan (måste vara det rätta ordet).
Jag tycker att jag är rätt tråkig och ointressant.
Jag ser på mig själv, jämför mig med de flesta och avundas folk, deras egenskaper, personlighet osv.
Min bästa och sämsta egenskap är att jag är snäll, ibland för snäll och vill vara de flesta till lags men det har allt som oftast slutat i att folk utnyttjar en. Dom har väldigt lätt att se sånt. Och det slutar med att man går med hängade huvud och ett ännu sämre självförtroende.

Jag önskar att jag hade lite mer jävlaranamma i mig. Jag är konflikträdd och det finns så många tillfällen jag verkligen velat ställa människor mot väggen, konfrontera dom. För många tror inte att man ser eller hör men är man lite mer som Susanne eller mig så blir man en väldigt god observatör och lyssnare.

Jag tycker inte om att stå i människors blickfång, för jag vill inte bli sedd och dömd. Jag gör mig hellre osynlig och hoppas att man inte ska upptäcka mig.
Allt som har med ansvar att göra har jag inte tyckt om pga att jag alltid varit så rädd att misslyckas. Då jag jag försökt göra mig mindre och hoppas att någon annan fått ansvaret.

Något som jag blir arg på mig själv för är att jag bryr mig alldeles för mycket om vad folk ska tycka och tänka om mig.
Jag önskar jag bara kunde skita i vad folk tycker och bara köra mitt race. För det verkar som det är då man får människors repekt. Inte när man är för snäll och vara alla till lags.
Och ett annat tankemönster jag vill änra på är detta ältande, för med ältandet medför ångest.
Saker som har hänt för 10-15 år sedan kan jag sitta och tänka på och får ångest för. Något som jag sagt för 10 minuter kan få mig att vilja köra huvudet i väggen för att jag får ångest för det jag sagt, även om det jag sagt inte är något konstigt så tänker jag att den personen tänker nog en massa konstigt om mig nu och jag skulle bara hålla truten.
Och allt detta medför att jag nog drar mig undan människor, inte för familjen men andra "utomstående".
Jag undrar om jag någonsin kan göra nya bekantskaper när jag är så rädd att öppna truten och orolig vad dom ska tycka och tänka.
För prata kan jag ju göra, det är ältandet som kommer sen som är jobbigt. Att gå igenom samtalen, vad har jag sagt och hur jag har sagt det osv.

Att skriva detta inlägget och sedan publicera kan medföra en del huvuddunk.

Och så kan jag också sitta och tänka, hur har det blivit så egentigen?
Jag tror att tidigare relationer jag har haft har nog bidragit till en del. Förhållande där psykisk misshandel har ingått.
Men då är frågan hur man vänder på det, tankemönster och allt.



Nåväl... Nu är det slut på grubblerierna. Ska ta mig en macka och hoppa in i duschen. Äta mackan först och duscha sen.


Blåsigt värre

Tänkte starta detta inlägg med att svara min mamma.
Nej, jag hade redan glömt bort att det var baka bullar jag skulle göra när det var sånt trist väder. Det blåser en massa och det är mulet trist väder. Man kanske ska passa på nu när Anton är hemma :)

Idag så har vi gjort hand och fotavtryck av Ellie. Stor skillnad om man jämför med fot och handavtrycket som gjordes på henne på Barn 4 när hon var nyfödd, måste köpa mer av detta så man kan göra om någon månad igen. 
Som vanligt ligger lilltrollet och sover i sin babysitter. 
Hon skrattar så underbart när man leker med hennes händer och sjunger ramsor. Att ens barn skratt kan göra en så lycklig. Men nästan alltid när hon antingen ska försöka "prata" eller skratta så får hon hicka. Det slår nästan aldrig fel och då blir hon nästan förbaskad istället ^^
Hon har väldigt lätt för att få hicka, det är mer regel än undantag att hon hickar, minst 2 gånger per dag.

Näe nu ska jag ta och göra någon nytta här hemma, tror jag.

Ha det gott



Onsdag

Så var det onsdag igen. Igår kom vi hem till Umeå efter en vecka i Övik. Bilfärden hem gick bra och väl hemma så tog vi det lungt framför tv:n innan det var dags att hoppa i säng.

Idag har vi inte gjort många knop. Jag och Ellie klev upp kl 9 och lät Anton sova ut.
Gav Ellie medicin, tittade lite på tv medans Ellie sov vidare. Varit och handlat, busat med lilla tjejen, haft lite besök och pratat med Sara och mamma i telefon. Mer har vi nog inte gjort, förutom att äta.

Ellie är på sitt kvällshumör då det enda som duger är när man är uppe och går med henne. Kan bli lite jobbigt i längden. Tur att det finns bärselar ^^
Hon är helt hopplös när det gäller tv:n också. Hon försöker så mycket det går att titta på tv. Så vi får vackert ha tv:n släckt under dagen hon är vaken.

Har tänkt att jag ska försöka börja träna också. Vara ute och springa med Ellie i vagnen och träna lite i vardagsrummet. Skulle vilja simma också. Nu när det är sommar kan man ju hoppa i sjön och simma några länger. Får se hur man gör när det blir för kallt att göra det. Det går ju alltid att ta sig till simhallen om inte annat.

Tror det är en liten dam som vill ta sig ett litet mål.


 

Tisdag

I dag är det tisdag och jag och Ellie är fortfarande i Övik. Anton var så hemskt trött igår så han vågade inte ge sig ut på vägarna utan stannade hemma och vilade. Men man blir nog rätt trött när man jobbar 7 dagar i sträck 10 timmar per dag och så sover man dåligt på det. Men nu är han påväg iallafall!

Ellie ligger och sussar i mamma/mommas säng. Hon sover hemskt bra i den sängen :)

I helgen har det varit riktig sommar, varmt och skönt och jag har lyckats blivit  lite sommarbrun.
I söndags var det som sagt Mors Dag, vi avnjöt mammas goda toscakaka på altan, mamma fick en fin blombukett av mig och sedan bjöd Sara oss på en Mors Dags middag. Massa grillat och gott, grillad kyckling, grillad lax, grillad fläskfilé och högrev tror jag det var. Samt två olika supergoda sallader varav en är den omåttligt populära salladen med melon i och tre eller fyra olika såser och dressingar.
Kanongott! Den är vid sånna tillfällen man verkligen inte vill bli mätt ;)
På kvällen hemma hos mamma mysde vi till och tittade på film jag, mamma och Sandra.

Igår så var det lite svalare i luften och idag är det lite kyligare. Än har det inte kommit regn men om det inte bli senare idag så lär det nog bli ner av den varan till veckan. Typiskt då Anton har sin ledigvecka.
Men man kan ju alltid hopppas på att det lite finare till helgen åtminstone.
Rösta ska man ju göra på söndag också. Har inte riktigt bestämt på vad jag ska rösta på. Det lär väl bli när man står där man bestämmer sig.





Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0