Ingen rubrik

Nu har jag inte varit så aktiv på snart en vecka men det har inte haft så mycket att skriva om.
Vi är alla friska och krya.
Redan dagen efter jag skrev det senaste inlägget så kände vi oss båda bra mycket bättre. Anton kunde åka och jobba och jag tog med Ellie till en lekpark för att kompensera flera dagar av att bara vara inne.
Annars har vi inte gjort så mycket.

Däremot har Ellie börjat gå mer och mer. Men än sålänge föredrar hon att krypa på sitt speciella sätt.
Dom är verkligen inte dum de små... För några dagar sedan så började Ellie fejka att maten var varm för att få dricka. Det har ju hänt några gånger när vi matat henne att maten har varit varm, hon börja grina, jag petar ur den varma maten och snabbt ger henne kallt att dricka. Detta har kanske hänt 3-4 gånger men det har hon lagt på minnet och så fort vi ger henne mat (som vi verkligen försäkrat oss om att den inte är varm) så börjar hon gapa och låtsas grinar för att få dricka mjölk eller vatten.
Vi har verkligen svårt att hålla oss för skratt när hon kör det tricket mot oss.

Snart kommer syster från Gränna och hälsar på oss här i norrland. Jag längtar!!



Ont ont ont

Jag har inte riktigt haft ork att skriva något här då både jag och Anton är sjuka i vad som kan vara sorkfeber.
I måndags så vaknade jag av en enorm "träningsvärk" i hela kroppen samt att jag hade ont i lederna.
Anton kom hem efter några timmar på jobbet med samma känsla.
Vi har knappt kunnat röra oss utan att det gör förbannat ont, det utan att överdriva.
Bara en sån sak att ta på sig kläderna eller ens kliva ur sängen är en enorm ansträgning då det gör så vansinnigt ont i varje muskel. Det känns som man har blivit påkörd av ett tåg, typ...
Idag har jag inte så ont i lederna men muskelvärken sitter i och om det inte är bättre i morgon så får jag ringa till vårdcentralen igen. Fast dom kan ju inte göra så mycket om det nu är sorkfeber vi båda har.

I måndags var vi på vårdcentralen för att undersöka Ellies utslag men eftersom dom var påväg att försvinna så skulle dom inte göra något. Om dom däremot skulle dyka upp fler gånger så ska dom göra allergitest.

Måste ta reda på en trött tös.



Nationaldag? Idag? Jaha...

Att idag var Sveriges Nationaldagit har gått mig helt förbi.
Men vad är det att fira, egenligen?
Om det hade varit för att fira vår självständighet så som Norge eller Finland, men att fira till minne av att Gustav Vasa utsågs till Sveriges kung?
Nja, inte mycket att hurra för nu kan jag tycka.
Nu har ju Sverige inte behövt bryta sig ur och bli självständigt men ändock...

Idag upptäckte jag små små röda prickar som täckte större delen av Ellies kropp, så jag gjorde som jag alltid gör när jag behöver tips eller råd och ringde mamma.
Hon misstänkte nässelutslag då det kliade på Ellie. Hon var riktigt irriterad och gnällig. Så efter hennes inrådan ringde jag till sjukvårdsupplysningen och där tyckte dom att jag skulle åka på apoteket och köpa flytande Clarityn.
Sagt och gjort. Nu ligger far och dotter och vilar. Hoppas det lindrar och att det fösvinner till i morgon.
Annas får vi väl åka till vårdcentralen så får dom kika på det.

Så kan man väl sammanfatta denna dag.

Igår kröp Ellie upp själv i babysittern. Myser och tittar på tv :)

 

 



Torsdag

I tisdags kom Anton och hämtade oss. Vi åkte förbi Bjurholm där vi blev bjudna på mat och annat smått och gott.
Ellies farmor och farfar hade köpt en trehjuling som blev en omedelbar hit samt att farmor hade stickat en sån fin poncho och matchande mössa.

Dotra, trehjulingen samt den matchande ponchon och mössan.

 

Bäst att ta det säkra före det osäkra, hjälmen fick ersätta mössan.

 

Igår var vi och rättje hele dan. Vi var på jakt efter trallplattor, men överallt var det slut förutom på Jula som såklart var den sista affären vi besökte.

Vi köpte även en cylindergräsklippare, sekatör, solcells-lampor, och blommor, både för rabatt och krukor och trädgårdshandskar.

Så när vi kom hem klockan fem så var det bara att sätta igång då vi fick höra att det skulle regna idag (och som det såklart gjorde). Så medans Anton "snickrade" ihop trallen så klippte jag gräsmattan (som jag envisades med att göra), ansade buskar och träd, rensade återigen rabatten på ogräs och planterade poinerna och löjtnanshjärta samt planterade i dahlior i dom två krukorna. Men ack så fint vi börjar få nu. Och roligt var det.

Dock passade Ellie på att rymma några gånger genom det halvfärdiga staketet plus att vi blev halvt och halvt uppätna av myggor.

 

Vi var och storhandlade idag och trotsade vädret och passade på att grilla mellan regnskurarna. Det blev så gott, så gott!

 

Just det! Skymtade en femte tand ikväll när jag borstade Ellies tänder. Det börjar bli en bitsk dam, hö hö hö...

 

 

 




Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.


RSS 2.0