-Uppdate-

Hej hej hallå!

Nu var det ju dags igen för lite uppdateringar, tycker jag.

Sitter här med en trött tjej guppandes i babysittern. Ovanligt tidigt för att vara oss, men Ellie ville inte ligga i sängen mer och som mamma måste ju jag foga mig efter henne :) Och nu håller hon på att somna och lämnar mig ensam vaken för pappa Anton ligger fortfarande i sägen och snusar.

Förra veckan var ju jag och Ellie i Övik och hälsade på. Alltid lika mysigt att få träffa mamma och syskonen. Jag fick även träffa min käraste Ida och hon fick träffa Ellie. Jag tror det vart kärlek vid första ögonkastet ;) Det var så kul att få träffa Ida. Det var ju nästan ett år sen sist. Och nu åker hon till Portugal i 5 veckor och till hösten åker hon till Spanien i ett år. Men vi hinner träffa varandra i sommar iaf innan hon beger sig ut på äventyr.
Annars så tog jag och Ellie det bara lungt hos mamma. Vi var ute på stan och strosade. Jag köpte mig lite kläder för sommaren, en speldosa till Ellie och en "aktivitetsbåge" från Babyproffsen. Den är jättebra då man kan montera den lite varstans. Över babyskyddet, vagnen, babysittern osv. Supersmidig och väldigt populär. Än är Ellie för liten för att leka med det men den är väldigt fin att titta på :)

Ellie jollrade för första gången hemma hos mamma också, då låg hon och "snackade" med sin momma efter det att jag gett henne magmassage (hon har haft lite knas i magen efter att vi höjt doseringen på järntillskottet). Sen dess har hon varit tyst, förutom när hon är less på att ligga eller sitta i babysittern och hon måste beklaga sig ;)
Mamma lärde mig ett "knep" också. Ellie är, precis som vi barn var när vi var små, lite gnällig när det börjar närma sig sen eftermiddag/kväll. Och i stället för att hon ska snutta på mig så lurade hon in Ellie i en filt, blötte upp tutten i lite vatten (hon suger inte på tutten efter det att jag började amma henne) och "skumpar" med henne. Hon somar efter ett litet kick (oftast). Men än så länge är det bara mamma som lyckats få henne att suga på tutten ^^ När jag gör det så leker hon bara med den, men somna det brukar hon göra ;P Men det är som mamma säger, en liten konst i sig att få bebisar att suga på tutten. Det är helt olika teknik från att suga på ett bröst.
Skorv har hon fått också, i ögonbrynen och på huvudet men det hör ju nästan till.
Nästa vecka på måndag ska vi till BVC. Vi skulle egentligen varit där i onsdags men då var barnmorskan sjuk så det blir på måndag hon får sina första vaccinationer. På tisdag ska vi på sjukhuset hos neonatalog för uppföljning och undersökning på lilltrollet.

JO! Vi ska flytta :D Egentligen vart det ganska hastigt och lustigt alltsammans. Det var av en ren slump som mamma var och surfade också var vi inne på HSB också kollade hon på lediga hyresrätter och där fick vi syn på en lägenhet i samma länga, samma hyra, lika många rum och kvadrat men markplan. Jag har ju gärna velat haft markplan särskilt nu när vi har Ellie. Dels så slipper man släpa på barnvagn upp och ner för trapporna sen har vi ju en egen gräsplätt så då kan jag låta Ellie sova ute i vagnen. Åh tänk hon kan sitta ute i solen och plaska i en badbalja och stoja. Jag kan plantera och göra fint ute och ha ett litet jordgubbsland. Det finns så mycket vi kan göra och där kan jag lätt tanka mig att bo tills vi har så vi kan köpa oss ett hus. Så i förrgår var vi och kikade på lägenheten (ser likadan ut som våran fast spegelvänt). Kan tänkas att det behövs tapetsera i hall och vardagsrum. Kök och sovrummen var relativt nytapetserade. Och igår var vi och sa upp våran lägenhet. Så i augusti flyttar vi, vi kan ta lägenheten i juli också men då måste vi ha hittat någon som kan ta denna lägenhet tidigare också. Åh vad jag längtar! :D
Fast jag gruvar mig för att packa allt. Men tur är att det är inte lång sträcka vi ska flytta :)
Me so happy!

Näe nu ska jag ta mig något att äta.

Hej hopp!

Susanne
2009-05-08 | 09:57:12 | http://ultrapid.blogg.se/

Jag hoppas jag hinner träffa Ida till sommaren jag med. :D



Och jag är så glad för eran skull med lägenheten. Jag hoppas vi har tur med det snart också. En vän är så snäll så hon kan skriva sig på en lägenhet till oss tills vidare. Och i fortsättningen ska vi bara skriva mig som sökande då det aldrig kommer fungera med Daemons skulder.



Och snart heter inte jag Vettersand i efternamn längre! :o Utan Euvel. Men jag hoppas jag tillhör systrarna Vettersand ändå. ;)



AJ MISS JO!


« Namn

« E-postadress (publiceras ej)

« URL/Bloggadress




Jag är här ofta, kom ihåg mig!



Trackback


Namn: Sofie Vettersand
Bor: Umeå
Född: 1983·12·02
Civilstatus: Lever livet med Anton
Barn: Ellie som föddes med akut kejsarsnitt i v.29+5 den 29 december 2008 och ett litet knyte i magen som är beräknad till den 4 augusti 2011.